4 диво-секрети, як зберігати капусту – врожай не згниє, не почорніє і спокійно пролежить свіжим до весни

Борщ та голубці зі своїх овочів завжди смачніші. Чи згодні ви з цим? Тоді подумайте, як зберегти врожай до весни. Ділимося перевіреними способами зберігання капусти на зиму.

Для початку зазначимо, що найідеальнішою температурою для зберігання врожаю капусти вважається +1/+2 градуси, а вологість має бути не більше 85%. Підвал або льох буде відмінним місцем для зберігання капусти. А тепер більш детальніше про самі способи.

Зберігання капусти в ящиках

Для початку варто подбати про те, щоб ящички були зроблені у вигляді решітки, щоб капуста “дихала”, а також її можна було легко укласти качаном всередину.

“Пірамідне” зберігання

Потрібно викласти головку капусти на тоненьку солом’яну підстилку або гілочки ялинки. Для цього перший шар кладуть качанами вгору, а другий – вниз таким чином, щоб останні головки капусти підтримували перший верхній шар. Так і вийти справжня “піраміда”.

Більше 20 років зберігаю капусту таким способом – ще жодного разу мене не підвів: свіжий урожай до весни
Більше 20 років зберігаю капусту таким способом – ще жодного разу мене не підвів: свіжий урожай до весни

Глиняний спосіб

Його рекомендують усі фахівці. Слід прив’язати мотузку до качана, а потім розвести водою глину і опустити туди капусту. Далі головку капусти потрібно висушити і повісити до стелі, спустивши в льох.

“Підвісний” спосіб

Це найнадійніший спосіб зберегти капусту на півроку. Головки потрібно зв’язати по парах і підвісити на перекладину. Найголовніше – простежити, щоб головки капусти не стикалися між собою.

Або ж можна просто обгорнути капусточку зверху поліетиленовою плівкою. Так збережуться всі корисні якості до весни. Але для цього спершу обов’язково покладіть головки на безворсові серветки, щоб вони ввібрали зайву вологу. Газети краще не брати, бо там свинець.

Порада:

Також можна зберігати і ранній, і пізній сорти капусти в одному місці. До речі, є дуже відомий ранній вид капусти – “золотий гектар”, який зберігається дуже довго. До нового року в нього завжди зберігається товарний вигляд. Головки дуже щільні, без порожнин усередині. А ще цей сорт чудово переносить усі “капризи” погоди.

Популярне

Подібні новини