Не довіряйте “янголу” з оголошення: 3 червоні прапорці, які видадуть недобросовісну няню за 5 хвилин бесіди

Підбір няні для дитини — це завжди відповідальний і хвилюючий процес. Важливо знайти гідну людину, якій можна без побоювання залишити свою дитину.

У сучасному світі багато людей поступово виходять із онлайн-формату роботи, а це означає, що деяким малюкам може знадобитися няня. Як не прогадати з підбором? Найкраще, щоб майбутня няня сподобалася не тільки батькам, а й дитині, адже саме з малюком вона проводитиме левову частку свого часу.

Проте існують кілька якостей, якими не повинна мати хороша няня. По-перше, це заздрість. Вона помітна одразу. Якщо людина вважає себе нижчою кастою, а наймача — багатієм зажерливим, то така няня буде більше зацікавлена у внутрішньому оздобленні будинку або ціні своїх послуг, а не в дитині.

По-друге, зайва уразливість — це ще один фактор. Ми не говоримо про те, що людину справді можуть образити, а про те, що вона може ігнорувати образи і уникати конфліктів. Сучасним батькам потрібна адекватна, стійка, розуміюча особистість, з якою легко порозумітися і дорослим, і дітям.

Також варто звернути увагу на агресію. Відразу важко розглянути таку людину, тому батьки часто ставлять камери та стежать за нянею спочатку. Добре, якщо їх побоювання виявляться безпідставними, але відомо багато випадків, коли перед батьками няня більше нагадує живого янголятка, а з дітьми поводиться холодно і часом небезпечно.

Ніхто не хоче мати няню, знайдену за оголошенням, адже їй буде довірено найцінніше, що є у батьків. Саме тому пошуку гарної няні не приділяється так багато часу. Якщо на цю роль приходять рідні, бабусі чи дідусі, це може бути хорошим варіантом, але так буває не завжди.

Експерти розповіли, на які ознаки звертати увагу під час вибору няні для дитини
Експерти розповіли, на які ознаки звертати увагу під час вибору няні для дитини

Що робити далі? Де шукати порядну жінку? Якщо є така можливість, можна звернутися в агентство з пошуку та підбору персоналу. Серйозні агенції дорожать своєю репутацією, тому точно не співпрацюватимуть з ким попало. Няня, яку запропонує агентство, відповідатиме батьківським запитам.

Наприклад, вона обов’язково матиме медичну освіту, педагогічний досвід або власних дітей. Часто буває, що друзі або знайомі підкидають свою кандидатуру — можливо, в когось мама чи тітка сидить без роботи, і вони впевнені в порядності цієї жінки, рекомендують її від щирого серця. Це значно звужує коло пошуків, хоч і трапляється не так часто, як хотілося б.

Якщо батьки самостійно займаються підбором няні, усі кандидати повинні пройти невелике інтерв’ю з наймачем. Важливо враховувати, що задати всі питання просто неможливо. Краще попросити кандидатку розповісти про себе, про свою освіту та сім’ю. Зрозуміло, є й питання з каверзою.

Наприклад, роботодавець може змоделювати кілька простих ситуацій, і няня розповість, як би вона вчинила. Можна запитати про те, що робити, якщо дитина не хоче одягати шапку, розбила коліно чи відібрала у іншої дитини лопатку. Між справою можна запитати: а як ви вважаєте, за що можна шльопнути дитину? Відповідь має бути однозначною і негайною.

Пам’ятайте, що ідеального кандидата не існує. Але для полегшення свого непростого завдання можна скласти табличку, куди б заносилися всі переваги потенційних нянечок.

Популярне

Подібні новини