Найкращий час для оздоровлення землі: коли вносити добрива у ґрунт — ці правила для городників як “Отче Наш”

Врожайність завжди пов'язана зі здоров'ям ґрунту. Жодна культура не буде давати щедрі плоди, якщо росте в бідній землі. Але як правильно збагачувати ґрунт поживними речовинами?

Від чого залежить отримуваний вами врожай? Відповідей на це питання може бути багато, але основним фактором завжди є родючість ґрунту. Саме від землі залежить те, наскільки успішним буде городництво. Тому регулярний, а головне правильний догляд за ґрунтом — це основа для ефективного вирощування рослин та щедрого врожаю.

Але якщо невчасно вносити добрива та неправильно виконувати інші роботи, тоді ймовірно, що замість бажаного результату ви отримаєте мізерні плоди. Тож як не припуститися помилок? Для внесення добрива найкраще обирати осінь. Саме так, підготовка до нового сезону починається одразу після збору врожаю. Саме пізня осінь — ідеальний час для засвоєння ґрунтом поживних речовин. Особливо це стосується органічних добрив, які після перекопування будуть поступово перегнивати в землі та насичувати її корисними мікролементами.

Городники розповіли, коли найкраще вносити добрива для оздоровлення ґрунту
Городники розповіли, коли найкраще вносити добрива для оздоровлення ґрунту

Проте азотні добрива для використання восени не підходять. Їх потрібно відкласти довести. Як тільки ґрунт прогріється до 10-12 градусів, можна підживлювати його азотом. Та дуже важливо не перестаратися, оскільки надлишок азоту допоможе зелені, але не плодам. Тому найкращим рішенням буде розділити весняне внесення добрив на декілька етапів.

Літнє підживлення проводять вже під конкретні культури та виключно в період активного росту. Найкраще засвоюються рідкі органічні добрива — настій кропиви, коров’яку, курячого посліду тощо. Їх вносять під корінь вранці або ввечері, обов’язково по вологому ґрунту. Між основними підживленнями корисно мульчувати грядки скошеною травою або соломою — це природний спосіб збагатити ґрунт органікою.

Популярне

Подібні новини