Ретроградний Меркурій в 2023 році: коли він буде і що не можна робити

Астрологи розповіли, коли настане ретроградний Меркурій у наступному році та яких заборон тоді бажано дотримуватись, аби все пройшло чудово та не нашкодити.

Ретроградний Меркурій — це період року, яким скептики виправдовують свої негаразди. Однак, астрологи та люди, що в цьому розбираються, чудово розуміють роль цього явища та знають, що в певний період часу варто дотримуватись деяких заборон.

У цей час створюється ілюзія, що планета рухається в протилежному напрямку, через що це астрономічне явище по-різному впливає на різні знаки Зодіаку. Тому варто бути готовим, що можуть виникнути певні труднощі в цей період року.

Негаразди, що викликають ці цикли руху Меркурія, можуть проявитися у будь-якій сфері вашого життя: здоров’ї, роботі, кар’єрі, коханні, побуті, у стосунках з друзями, особистісному розвиткові тощо.

Коли настане ретроградний Меркурій у 2023 році?

Перший етап ретроградного Меркурія у наступному році буде з 1 по 18 січня. Насправді це закінчуватиметься останній цьогорічний цикл цієї планети, що почнеться 29 грудня 2022 року.

Підготуйтеся до ретроградного Меркурія, як слід
Підготуйтеся до ретроградного Меркурія, як слід

Другий ретроградний Меркурій у 2023 році триватиме з 21 квітня по 15 травня. Він проходитиме в знаку Тельця. Третій почнеться 23 серпня та закінчиться 15 вересня у знаці Діви і четвертий – з 13 грудня 2023 по 2 січня 2024 років у вогняному Стрільці і земному Козерогові.

Що заборонено робити в період ретроградного Меркурія?

Астрологи радять прислухатися та в цей період року стриматися від бажання зробити ці речі:

  • не починайте вивчати щось нове;
  • варто стриматися від купівлі автомобіля, нерухомості чи дорогої техніки;
  • також це не найкращий час для підписування ділових паперів та запуску бізнесу;
  • у цей час стримайте своє бажання до здійснення ризикованих фінансових операцій та вкладень;
  • не варто давати комусь у борг в період ретроградного Меркурія;
  • та не вирушайте в далекі подорожі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини