Місячний посівний календар-2023: що можна робити на дачі, а що ні. Корисні поради на 26 вересня – 2 жовтня

Місячний посівний календар - інструмент, який допомагає дачникам планувати свою роботу на ділянці так, щоб врожаї завжди були своєчасними та багатими.

Ось і добігає кінця перший місяць осені. Практично повністю зібрано врожай, і активно ведеться робота, зокрема, з підготовки багаторічних рослин до зими.

28 вересня – найсприятливіший день

Наступного тижня астрологи рекомендують дачникам свою увагу звернути на 28 вересня. Саме цей день буде найсприятливішим для посіву, посадки й пересадки рослин. Особливо варто приділити увагу малині, полуниці, перцю, баклажанам та помідорам.

Корисні поради на 26 вересня – 2 жовтня
Корисні поради на 26 вересня – 2 жовтня

26, 27 і 29 вересня – несприятливий день

А ось 26, 27 й 29 вересня краще не торкатися садових інструментів, якщо не хочете наступного сезону залишитися без врожаю. До речі, 29-30 вересня Місяць буде знаходитися у фазі “щербатий”.

Зате всі інші дні будуть сприятливими для удобрення ґрунту і заготівлі компосту (рекомендації, з чого і як правильно його робити, читайте тут).

Для тих, у кого немає ні дачі, ні теплиці, але є величезне бажання вирощувати мікрозелень у домашніх умовах, наприклад, на підвіконні або лоджії, то теж цей тиждень сприятливий для посіву редиски, будь-якого виду зелені, гороху і соняшнику.

1-2 жовтня

Перше, що слід зробити в перших числах жовтня, – це прибрати город від залишків урожаю. Зберіть решту овочів, фруктів і ягід. Ті, які дозрівають ближче до зими, можна залишити на пізніше. Видаліть стебла і листя рослин, які вже не плодоносять.

Жовтень може принести перші нічні заморозки. Тому, щоб запобігти шкоді рослинам, захистіть їх від холоду. Наприклад, для чагарників і дерев підійдуть агроволокно і садові укриття.

Крім того, жовтень – гарний час для посадки або пересадки багатьох декоративних і плодових рослин. Переносьте молоді дерева і чагарники в більш зручні місця, де вони будуть краще рости. Ви також можете посадити цибулю, часник і квіткові цибулини для весняного цвітіння.

Популярне

Подібні новини