Місячний посівний календар-2023: що можна робити на дачі, а що ні. Поради астрологів на 1-6 листопада

1 листопада - початок нового місяця, і ми виходимо на "фінішну пряму" в підготовці до зими. Давайте заглянемо в Місячний посівний календар і подивимося, чим варто зайнятися на дачі найближчими днями

Початок листопада, якщо вірити Місячному посівному календарю, дарує нам, дачникам, чергову можливість продуктивно попрацювати в саду, теплицях і на городах, зокрема, “квартирних” (так званий підвіконний варіант городу, – жителі багатоповерхівок розуміють, про що я)…

З моїх особистих спостережень, рідко випадають тижні, на яких немає жодного несприятливого дня для “городніх” робіт. Цей тиждень – якраз такий.

Незважаючи на це, навіть за таких, здавалося б, ідеальних умов, не всі наявні сільгоспроботи астрологи рекомендують проводити. Що ж, давайте розглянемо більш детально найближчі 6 днів.

У період, який ми розглядаємо, з 1 по 6 листопада Місяць перебуває у спадній фазі

з 1 по 6 листопада Місяць перебуває у спадній фазі
з 1 по 6 листопада Місяць перебуває у спадній фазі

Отже, 1 листопада – мабуть, найбільш вдалий день із розглянутого нами періоду для збирання і, відповідно, підготовки до зберігання врожаю, що залишився – “пізнього” врожаю.

Варто в цей день і подбати про ґрунт на ваших ділянках: перекопування, внесення добрив, розпушування, а також мульчування – якраз ті варіанти городніх робіт, якими рекомендується зайнятися в перший листопадовий день.

А ще, якщо ви – щасливі володарі садових дерев, то приділіть увагу і їм: обрізка плодових дерев цього дня – 95%-ва гарантія пишного врожаю в новому сезоні! Не пропустіть час! Ну і, звичайно ж, продовжуйте боротися зі шкідниками.

Наступні три дні – 2, 3 і 4 листопада – активно займіться посадкою озимих культур, плодових дерев і чагарників.

Зверніть увагу: 3 і 4 листопада – найсприятливіші дні цього тижня

А ось 5 і 6 листопада, незважаючи на нейтральність цих календарних днів, астрологи все ж таки не рекомендують займатися посадковими роботами: ні в саду, ні на городі і навіть у теплицях та у квартирах.

Але це зовсім не означає, що варто сидіти склавши руки, тим паче, коли 5-го числа у більшості – вихідний день. Санітарна обрізка дерев і викопування квіткових цибулин – це те, чим рекомендовано зайнятися.

Що ж, вдалих усім робіт на дачах і чудової погоди!

 

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини