Місячний посівний календар-2023: що можна робити на дачі, а що ні. Поради астрологів на 14-20 листопада

У листопаді земля готується до зими, але досвідчені дачники знають, що і зараз можна вести активну підготовку до наступного сезону. Тому пропонуємо розглянути ключові моменти на найближчі 7 днів.

Місячний посівний календар завжди допомагає нам мудро розподілити зусилля під час роботи на наших дачних ділянках і забезпечити успішний старт майбутніх весняних робіт.

Отже, що ж нам рекомендують астрологи на період з 14 по 20 листопада?

Починаючи з 14 листопада, Місяць перебуватиме у зростаючій фазі, поступово наближаючи нас до повного місяця (27 листопада). І, на жаль, несприятливих днів у цей період буде більше, ніж найсприятливіших для робіт у саду і на городі.

Рекомендації астрологів на період з 14 по 20 листопада
Рекомендації астрологів на період з 14 по 20 листопада

15, 16, 19 і 20 листопада – несприятливі дні, тому не варто займатися посівом насіння і пересаджуванням рослин, тому що є велика ймовірність, що вони просто не приживуться або надалі погано розвиватимуться, а значить, й про гарний врожай доведеться забути.

З іншого боку, це не означає, що на дачі нічим буде зайнятися в зазначені дні та доведеться “лежати на дивані”. У хороших господарів робота завжди знайдеться! У кого є теплиці, займіться наведенням у них порядку та проведіть дезінфекцію. Цей період також підходить для встановлення навколо дерев і чагарників захисних бар’єрів від гризунів. Також можна провести ці дні “в тандемі” з секатором й пилкою, займаючись обрізанням плодових дерев і чагарників. Та й декоративні деревоподібні рослини будуть вам вдячні, якщо ви приведете їхні крони до ладу.

А ось 17 і 18 листопада – найсприятливіші дні. Тут уже, як то кажуть, робіть те, що душа зажадає! У нашому випадку, звичайно ж, не душа, а дача.

За можливості не пропустіть ці два дні та займіться посівом насіння, висаджуванням розсади у своїх теплицях, озимих культурних рослин у відкритий ґрунт (якщо у вашому регіоні погодні умови ще дають змогу і поки що немає мінусових температур).
Зверніть увагу на ці дні й любителі мікрозелені. Ті, у кого город на підвіконні, теж сміливо займіться посадкою і пересаджуванням рослин та кімнатних квітів.

Популярне

Подібні новини