Місячний посівний календар-2023: що можна робити на дачі, а що ні. Поради астрологів на 20 – 31 грудня

Ось і добігає кінця 2023-й рік, а значить і завершуються прогнози за чинним Місячним посівним календарем. І перш, ніж поміняти його на новий, давайте дізнаємося поради астрологів на 20-31 грудня.

Як і раніше, перебуваючи з 14 грудня у фазі зростання, Місяць продовжує дарувати нам сприятливі дні для різних робіт із рослинами: як у теплицях, так і всередині квартири.

Найбільш сприятливі дні: 22, 23, 24 і 28 грудня.

Несприятливі дні: 21, 27, 30, 31 грудня.

Поради астрологів на 20-31 грудня
Поради астрологів на 20-31 грудня

Отже, 20 грудня чудово підходить для робіт із насінням і розсадою як декоративних рослин, так і овочевих культур і зелені. Астрологи радять у ці дні зайнятися посівом насіння і пересадкою рослин. Чудовий день для посіву насіння на мікрозелень.

21-ше число ми пропускаємо, щоправда, можна фізично попрацювати на дачі й у теплицях, проводячи профілактичні роботи по боротьбі зі шкідниками й утепленню рослин від морозів.

А ось у період з 22 по 24 грудня – знову активно займаємося рослинами. Особливу увагу зверніть на кімнатні рослини: підгодуйте ті, чий пік цвітіння припадає на зимові місяці. Решту рослин, за необхідності, пересадіть у просторіші горщики.

25-26 грудня вдалий час для посадки на зелень часнику, цибулі, петрушки і кропу. Якщо не проґавите ці дні, то в перспективі на вас чекатиме чудовий урожай! А ось із кімнатними рослинами краще почекати – не варто їх у зазначені дні садити і пересаджувати, є ймовірність, що погано приймуться.

27 грудня – повний місяць, до рослин і їхнього насіння не торкаємося. Краще, за можливості, присвятіть цей день підготовці подарунків до Нового року для своїх близьких і друзів, та й про себе не забудьте.

Але варто звернути особливу увагу на 28 грудня. Це, мабуть, найсприятливіший день у розглянутий період. Тут можливий повний фронт робіт. За що б ви не взялися, все буде зроблено на благо і ваших кімнатних рослин, і майбутніх урожаїв культур, які ростуть у теплицях і на підвіконних городах.

Нарешті, 29-31 грудня. У ці дні тільки за крайньої потреби можете прорідити розсаду. А краще – відпочиньте від садово-городницьких робіт перед стартом нового сезону 2024 року.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини