Місячний посівний календар-2024: що можна робити на дачі, а що ні. Поради астрологів на 2-8 січня

Настав новий календарний рік, а це значить, що до початку активного дачного сезону залишилося всього два місяці. Що ж саме час зазирнути в Місячний посівний календар-2024!

Так збіглося, що перший січневий тиждень – абсолютно сприятливий для будь-яких робіт із рослинами. І це не може не тішити всіх, хто планував, нарешті, впритул зайнятися своїми “зеленими улюбленцями”.

Пересадка, удобрення, посадка та інші профілактичні заходи, пов’язані з утриманням кімнатних рослин, підуть їм тільки на користь. А вам, відповідно, в найближчому майбутньому така своєчасна турбота про них принесе радість від зовнішнього вигляду і зелених, і квітучих підопічних.

На тлі всіх сприятливих днів періоду, що розглядається, виділяються й два найсприятливіші: 2 і 4 січня.

Якщо говорити про фази Місяця, то наразі він перебуває у спадній, яка, до речі, триватиме включно до 10 січня.

Цей період абсолютно сприятливий для будь-яких робіт із рослинами
Цей період абсолютно сприятливий для будь-яких робіт із рослинами

Найближчі сім днів ідеально підходять і для робіт зі створення підвіконних городів. Посадка насіння на мікрозелень – те, чим також можете сміливо зайнятися: все посіяне стовідсотково проросте! Навіть якщо ви ніколи цим не займалися, урожай у перспективі буде чудовим і смачним.

Якщо ви любите домашні помідори й огірки, але до цього часу вирощували їх тільки на дачі, то спробуйте посадити та виростити їх у квартирних умовах. На сьогодні існує достатнє розмаїття насіння овочевих культур, і ви цілком можете підібрати те, що підходить саме вам.

Тим, хто скучив за дачею, січень – не привід, щоб не провести на ній час. Як би дивно це не звучало взимку, але ви, якщо погодні умови дозволяють, можете перекопати ґрунт на своїй ділянці. Звичайно, якщо не встигли це зробити восени.

А ще було б непогано періодично підгодовувати птахів, які оселилися на зимовий час у вашому саду. Вони напевно вам віддячать за це, поїдаючи личинки комах, що чекають свого весняного пробудження.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини