Посівний агрогороскоп на жовтень 2024: що та коли сіяти, щоб зібрати врожай, гідний книги рекордів Гіннеса

Жовтень — період активного пророщування вітамінної зелені, корисної для наших організмів. Розповідаємо про те, в які дні жовтня найкраще сіяти насіння.

Сьомого, восьмого та дев’ятого жовтня вранці — чудовий час для пророщування насіння салатів, висадки цибулі, часнику та висіву гороху на зелень. Перша фаза Місяця майже завершена, і спостерігається швидкий ріст рослин. Це сприятливий період для отримання вітамінів, хоча не для формування цибулин, а саме для зимового споживання зеленої вітамінної частини.

Дев’ятого жовтня після 13:00, а також десятого й одинадцятого числа, під час знаку Козерога, можна висаджувати цибулю і часник на зелень. Однак, не варто садити на цибулину, оскільки повний місяць уже близько. Займаємося пророщуванням насіння для отримання вітамінних салатів.

Одинадцятого, дванадцятого та тринадцятого жовтня, коли Місяць перебуває в знаку Водолія, не висіваємо нічого. Натомість одинадцятого числа до 14:00 можна пророщувати насіння на зелень та висівати зелені культури у горщиках.

Експерти розповіли, коли в жовтні найкраще пророщувати насіння
Експерти розповіли, коли в жовтні найкраще пророщувати насіння

П’ятнадцятого жовтня, після 14:26, починається складний період через “спалений шлях” Місяця. Це триватиме до шістнадцятого та сімнадцятого, коли настане повний місяць. Вісімнадцятого та дев’ятнадцятого завершиться складний період, і після цього можна висаджувати озимий часник та цибулю, особливо в північних регіонах, де вже холодно.

Дев’ятнадцятого жовтня — сприятливий період для посадки озимого часнику та цибулі. Крім того, в Близнюках чудово пророщується насіння бобових культур. Двадцять другого і двадцять третього жовтня, під час знаку Рака, можна пророщувати будь-які культури для отримання вітамінних салатів. Можна також посіяти трішки редиски в теплицях, отримуючи як коренеплоди, так і листя для салатів.

Двадцять п’ятого і двадцять шостого жовтня до 10:30 — чудовий час для висадки озимих часнику та цибулі. Після осіннього рівнодення це особливо сприятливий період для формування добрих цибулин.

Місяць завершується у знаку Терезів, а в Скорпіоні, вже у вечірній час, висівати не рекомендується. Проте до 18:00 ще можна займатися пророщуванням насіння бобових культур для вітамінних салатів або вирощувати зелень у горщиках.

Бажаємо вам успіхів у всіх ваших справах, будьте здорові!

Популярне

Подібні новини