15 грудня 2022 року: яке сьогодні свято, прикмети, звичаї та заборони цього дня, яких варто дотримуватись

Міжнародні свята 15 грудня, події цього дня у всьому світі, хто святкує іменини та яке ім'я краще обирати для немовля, народженого у цей день.

Міжнародні події:

  • 15 грудня у всьому світі відзначають День чаю (але метою введення цього свято було не порадувати близьких ідеєю чаювання, а нагадати про проблеми, що виникають з продажем цього продукту).
  • Також цього дня привітайте працівників суду з їхнім професійним святом.

Релігійне свято:

15 грудня віряни вшановують пам’ять пророка Авакума, якому за благочестиве життя добродійника Бог подарував вміння бачити та віщувати майбутнє.

Саме він провокував такі лихі історичні події, як перехід Єрусалима в поневолений стан, руйнування храмів та загибелі людей. Віщування таких подій дуже вплинуло на Авакума, тому коли цар силою облетів Єрусалим, пророк вимушений був перебратися на чужину. Повернутися він зміг лише після від’їзду царя з тих країв.

Найбільше диво, за яке шанують Авакума, відбулося, коли він ніс їжу женцям. Тоді до нього спустився Ангел та попросив віднести трохи харчів пророку Даниїлу, якого тоді тримали у в’язниці. Ангел і переніс Авакума туди.

Пророк Авакум
Пророк Авакум

Що не слід робити в цей день:

  • Цього дня ще сотні років тому наші предки докладали зусиль, аби не сумувати, не плакати та не придаватися спогадам з минулого.
  • Якщо ви знайшли покинуту чи загублену на землі річ, ні в якому разі не підіймайте її з долу.
  • Також, за давніми віруваннями, цього дня варто не говорити багато.

Прикмети:

  • 15 грудня також можна було передбачити погоду на найближчий час: якщо тоді на вулиці погана погода, то маємо невтішні новини, адже вона такою протримається ще доволі довго — аж до 30 грудня.
  • А якщо цього дня зірки світять яскравіше, ніж зазвичай, то підготуйтеся до морозів що скоро настануть.
  • Темне коло навколо місяця віщує хуртовини найближчим часом.

Також дівчата 15 грудня зазвичай збиралися, аби повишивати та тихенько посидіти й розповісти цікаві життєві історії. А жінки, що вже мали сім’ї проводили в цей час ритуали, аби діти вночі не плакали.

Що віщують яскраві зорі?
Що віщують яскраві зорі?

Чоловічі іменини:

Афанасій, Соломон, Борис, Володимир, Іван, Кирило, Матвій, Микола, Сергій, Степан.

Жіночі іменини:

Маргарита, Марія, Мірра.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини