Зелені Свята та Трійця 2023: коли відзначається в Україні в цьому році і що не можна робити православним

Свята Трійця або Зелені свята - одне з найважливіших свят для кожного християнина. Коли святкують в 2023 році, що не можна робити і як проводити обряди - в матеріалі.

Святу Трійцю також називають Зеленими святками або П’ятидесятницею. Свята Трійця 2023 року припадає на 4 червня. Редакція сайту Добрі новини підготувала для вас рекомендації, яких варто дотримуватися у цей святковий день.

Відомо, що західно-обрядні християни починають святкування 28 травня. Це через те, що є два різних календарі, в яких по-різному трактуються дати святих днів. Не дивлячись на це, всі віряни святкують цей день в однаковому форматі і без нововведень.

Коли в Україні святкують Трійцю 2023

Розпочинають святкування традиційно з великого урочистого богослужіння. В ніч на 4 червня читаються молитви про Святого Духа. Церква розповідає про події з минулого, коли Дух зійшов до зустрічі з апостолами. Крім цього, цей день вважають народженням Церкви Христа. З давніх-давен повелося так, що свою оселю потрібно прикрашати зеленню та різними травами.

Свята Трійця 2023: офіційна дата святкуванняЧерез обряд озеленення домівки Свята Трійця отримала назву Зелені свята. Щоб прикрасити свій будинок українці використовую лепеху чи полин. Придбати його можна на ринку, або біля церкви. Також буде добрим знаком, якщо ви завітаєте в гості до своїх друзів і подаруєте їм лепешку, якою вони зможуть прикрасити свою домівку також.

Коли в Україні святкують Трійцю 2023

Крім хороших традицій, є перелік справ, якими категорично заборонено займатися. На Святу Трійцю 2023 року не можна робити ніяких хатніх справ, або працювати на фізичній складній роботі. Не можна займатися рукоділлям: шиття, в’язання та вишивання краще відкласти на інший день. Також не можна сваритися зі своїми близькими та вживати нецензурну лексику.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини