Так все ж таки, чи можна шити на Різдво? В церкві дали остаточну відповідь, що не можна робити у свято

Що можна та не можна робити на Різдво? Мабуть, ви не раз замислювалися над цим. Ділимося думкою церковників з цього приводу та розповімо про всі заборони.

Різдвяний час – період радості, тепла та взаєморозуміння. Однак, серед усієї атмосфери веселощів, народженої святами, залишається невирішеним питання: чим можна та не можна займатися 24 та 25 грудня? Чи можна, наприклад, шити? Церква дає чітку відповідь – не рекомендується, але якщо ви вирішили віддатися творчості, перед цим краще помолитися.

ПЦУ рекомендує утриматися від роботи в Різдвяну неділю, вважаючи це святом вищого порядку. Але якщо ви таки не можете утриматися від улюбленого заняття, то під час творчості краще зосередитися на молитві та внутрішньому спокої.

Церковник розповів, чи можна займатися на Різдво фізичною працею

Також, на 24-25 грудня є кілька інших заборонених дій, які, за традицією, краще уникати. Зокрема, не радять займатися хатніми справами та сваритися. Тому перед святковим обідом варто подбати про чистоту у квартирі та стати до столу з душею, яка не змішана суперечками чи невдоволенням. Не варто також у ці дні грати в азартні ігри та ходити у лазню.

Церковник розповів, чи можна займатися на Різдво фізичною працею

Додатково, рекомендації включають у себе відмову від купання та носіння чорного чи брудного одягу. Вважається, що такі темні кольори і стан вбрання можуть принести нещастя чи погіршити ваш настрій святкового дня. Краще віддати перевагу світлим відтінкам та оновленому одягу, як символу нового життя та позитиву.

Свято Різдва – це час для радості, доброї долі та взаєморозуміння. Відповідь Церкви та традиції святкування підкреслюють важливість внутрішньої гармонії та духовної готовності, нагадуючи нам, що справжнє святкування полягає в любові, доброзичливості та спільноті.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини