Головна порада для усіх господинь: як повернути м’якість махровому рушнику, щоб він став, як новий?

Такий м'який, такий приємний. Був. Якщо ви так думаєте про свої махрові рушники, то маємо для вас пораду, що врятує ваш обов'язковий елемент на кухні та не тільки.

Погодьтеся, ми обожнюємо відчуття, що виникають у нас від щойно придбаних махрових рушників. Вони такі ніжні, такі приємні, ніби огортають тебе. Але з часом вони зношуються, не витримують постійні дотики та подорожі всередину пральної машини й починають виглядати так, ніби нічого їх не врятує.

Проте немає нічого неможливого, і маємо для вас мегапоради, які зроблять ваш рушник новесеньким на дотик. Адже не обов’язково так швидко ставити на них хрест, якщо є можливість повернути їхні приємні властивості.

4 способи, як повернути м'якість своїм улюбленим махровим рушникам
4 способи, як повернути м’якість своїм улюбленим махровим рушникам

Перший спосіб

Використовуйте оцет. Цей помічник не новий, а його колосальна роль та допомога в будинку знайомі кожній господині.

Часто причиною того, що ваш махровий рушник уже не такий м’який на дотик, є його контакт з твердою водою. У такому разі знищити цей негативний вплив можна, прополоскавши тканину у воді, до якої додали оцет. На 10 л звичайної води слід додати пів склянки цієї їдкої, однак корисної у господарстві речовини.

Другий спосіб

Іноді попередній помічник, як супермен — сам не впорається. Тоді з’являється його супердівчина. У нашому випадку нею стала сода.

1 склянку звичайного столового оцту додають у відсік у пральній машині для рідких мийних засобів. Потім вам необхідно увімкнути прання, обравши високу температуру та режим без полоскання і відтискання. Опісля дверці не відкривайте, а додайте пів склянки нашої рятівної соди у відділ для порошку. Повторно увімкніть прання, проте цього разу не вимикайте режим полоскання та віджиму.

Третій спосіб

Тут нам необхідна дуже проста речовина, яка завжди є на кухні. Сіль. Так, усе просто. А який ефект буде!

Вам необхідно розчинити дві столові ложки солі в одному літрі холодної води. У цьому розчині замочіть свої поки що не м’які махрові рушники на 30-40 хвилини. Після зазначеного часу ретельно прополощіть речі, обережно стисніть зайву воду та повісте їх сушитися. Коли будете прасувати ці рушники, увімкніть відпарювач.

Четвертий спосіб

Поки що це найцікавіший варіант, адже не все з цього може бути у вас вдома. Але в найближчій аптеці це обов’язково знайдеться. Вам потрібні нашатирний спирт та сіль.

Рецепт повернення м’якості махровим рушникам такий:

  1. Дві чайні ложки нашатирного спирту розчиняємо у двох літрах холодної води.
  2. Потім тверді рушники замочуємо в цьому розчині на 2 години.
  3. Коли час мине, рушники варто ретельно промити та висушити.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини