А ви це знали? Чверть струму в квартирах “з’їдають” лише два прилади: заощаджуйте електроенергію розумно

Зараз як ніколи важлива економія у всьому, але ми хочемо розповісти, які прилади витягують з вашого гаманця найбільше грошей за оплату комунальних щомісяця.

Енергетики активно закликають змешнити використання електричних приладів для загальної економії електроенергії. Хтось хоче, хтось ні, але як зменшити хоча б наполовину споживання струму необхідно знати.

За даними “Укренерго” найбільше електронергії споживають комп’ютери та телевізори. Спеціалісти визначали середній показник серед усіх приладів. Звісно, якщо у вашому домі підігрів підлоги, котли та бойлери – можливо, не в комп’ютері проблема.

Якщо комп’ютер буде працювати по 4-5 годин щодня – його робота “накручує” від 18кВт*в годину на місяць. Майже такий самий показник дає телевізор. Геймерам взагалі не просто: великі комп’ютерні машини забирають втричі більше енергії за годину на місяць.

Геймерська конструкція, що споживає більше електроенергії
Геймерська конструкція, що споживає більше електроенергії

Не хочете відмовлятися від комп’ютера? Користуйтесь ноутбуком, він споживає енергію тільки в момент зарядки та цілий день може обійтися без неї. Телевізор можна також замінити ноутбуком, вже давно всі канали транслюють у прямих ефірах свої телепрограми. Якщо ж вам подобається більше телевізор, то вимикайте його, коли виходите з кімнати або йдете до вбиральні. Це маленький крок, який зробить багато для вашої економії.

Як правильно користуватись електроприладами

  1. Вимикайте усі прилади з розеток. В режимі очікування на використання, підключені прилади теж споживають електроенергію.
  2. Користуйтеся електроприладдям по черзі.
  3. Створіть графік прання, щоб ви використовували пральну машину не за бажанням для однієї кофтинки, а коли є достатня кількість речей до прання. Ви не помітите, як станете менше забруднювати одяг.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини