5 ознак свіжості риби: як правильно обрати свіжу рибу в магазині чи на ринку всього за 5 хвилин

Всі знають, що риба - дуже корисний продукт, що містить ряд поживних речовин, але обрати свіжу рибу на прилавках магазинів буває дуже складно, якщо не знати 5 простих порад.

Звісно, важливо правильно приготувати рибу, але якщо ви з самого початку купили її не першої свіжості, то, нажаль, ніяка термічна обробка вас не врятує. Щоб ваші шлунки не страждали від наслідків не свіжого продукту, дотримуйтесь цих простих правил:

1. Купуйте живу рибу.

Це найкращий спосіб в покупці свіжої риби, в багатьох супермаркетах і на ринках можна знайти продавців, які з радістю продадуть вам живеньку та свіжу рибину. Тут потрібно бути також обережними: обирайте рибу без маленьких ран і виразок на тілі.

Рибу з такими цятками купувати не рекомендуємо
Рибу з такими цятками купувати не рекомендуємо

2.Запах риби.

Так, риба, сама по собі, не пахне приємними ароматами, але наявність різкого та не приємного запаху – вагома причина, щоб відмовитись від покупки такої риби, навіть якщо продавець вас запевняє, що вона свіжа. Справжня свіжа риба пахне водоймою, в якій її ловили: море, річка, океан.

3. Зверніть особливу увагу на луску.

На поверхні морської риби не повинно бути слизу, луска зазвичай блискуча та чиста. З прісноводною рибою трішки інакше: якщо на рибі є невелика кількість слизу, то це допустимо, таку рибу готують навіть з ним.

Блискуча та чиста рибна луска
Блискуча та чиста рибна луска

4. Кістки.

Якщо ви обрали рибу, приїхали додому, почали її розбирати і м’ясо з кісток саме “відстає” – нажаль, ваша інтуїція вас підвела, ця риба вже досить довго полежала на прилавку, очікуючи того самого покупця. М’ясо з кісток не повинне легко відходити, в такому разі вам потрібно повернути рибу до магазину.

5. Обираємо філе.

Контролювати вибір рибного філе ще складніше, ніж цілої рибини, тому що продавці використовують не чесні способи для надання рибі потрібного товарного вигляду. Звертайте увагу на пружність філе. Воно не повинне рватись під натиском, або залишати впадини після натискання, навпаки, філе повинне залишатись незмінної форми.

Як має виглядати свіже філе риби телапії
Як має виглядати свіже філе риби телапії

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини