Чому батарея погано гріє? Простий лайфхак допоможе зберегти тепло у вашому будинку — що необхідно знати

Холодною та морозною зимою важко зберігати тепло у квартирі, щоб не втратити потім свідомість, коли отримаєте квитанцію про оплату. Проте, ми маємо поради, які допоможуть зробити так, щоб ваша батарея гріла краще та якісніше.

Повертаєтесь додому із засніженої та холодної вулиці, у вас настільки замерзли пальці, що ви їх просто не відчуваєте, а вдома настільки холодно, ніби ви знову вийшли на вулицю. Знайома ситуація? Тоді ці поради, як зробити так, щоб батарею гріла краще, а вдома було нарешті тепло, для вас.

Цього року в українських оселях температура опалення буде значно меншою і сягатиме подекуди 16 градусів. Проте, поки ви заклеюєте вікна та ізолюєте двері, щоб стало тепліше, а холодне повітря з вулиці не дуло в кімнати, придивіться на головне джерело опалення у вашому домі — батареї.

Зверніть увагу, що забруднена опалювальна система може перешкоджати належному постачанню тепла у вашу квартиру чи будинок. І поки ви вкотре вмикаєте електронагрівачі та надягаєте другу пару теплих шкарпеток, гроші в рахунках потім прийдуть за повноцінну подачу тепла. У такому випадку витрати за електроенергію можуть збільшитися на 25%.

Проте ми маємо для вас пораду, як вам допоможе запобігти цьому.

Як очистити радіатори батареї без зусиль?

Очистка радіаторів батареї - важливий етап, якщо ви хочете зберегти тепло
Очистка радіаторів батареї – важливий етап, якщо ви хочете зберегти тепло

Перевірте ваші радіатори на наявність пилу. Це насправді важливіше, ніж ви можете думати. Справа полягає у тому, що коли ребра конвектора повні пилу, між ними утворюється стіна, що заважає їм належним чином передавати тепло. Відповідно, ваша кімната стає холоднішою, хоч на платіжних квитанціях цифри показують повноцінне надходження тепла в дім.

Щоб зарадити цій проблемі вам знадобиться одна проста хитрість з феном. Він прибере зайвий пил та неприємний бруд за секунди.

Для початку вимкніть радіатор. Потім покладіть на нього рушник, щоб зібрати ним усе сміття. Наступний ваш крок: увімкніть фен на максимальну потужність та направте насадку у простір між задньою частиною радіатора та стіною. Це буде потужний вітер, що підхоплюватиме та зноситиме частинки пилу та бруд на рушник, який ви перед цим поклали під батарею. Також така махінація не дасть можливості накопичитися бруду на ребрах конвектора згодом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини