Як правильно зберігати сосиски і сардельки, чи можна заморожувати та як перевірити якість: інструкція

Як краще зберігати сосиски без холодильника, а чи можна взагалі їх заморожувати та скільки варто тримати сосиски та сардельки в холодильнику? На ці та інші питання ми дамо вам необхідні відповіді.

У побуті ми часто стикаємося з багатьма питаннями, які спершу можуть нам видатися навіть дурними, бо відповідь на них, ніби видається очевидною та на поверхні. Проте, як немає нерозумних запитань, так само немає побутових питань без відповідей.

Тому сьогодні ми розкажемо вам важливі тонкощі зберігання сосисок.

1. Який проміжок часу варто тримати сосиски і сардельки в холодильнику?

Коли ми купуємо якісь продукти, то завжди ретельно звертаємо увагу на їхній термін придатності. Сосиски та сардельки не виняток. На цьому продукті має бути зазначено скільки та за якої температури ці вироби можуть зберігатися у холодильнику. Зазвичай ідеться про не більше ніж 3 дні від того моменту, як ви відкриєте вакуумну упаковку. Якщо ви та ваша сім’я не осилять з’їсти цей продукт так швидко, то подумайте про альтернативні способи зберігання.

2. Чи можна заморожувати сосиски?

Більшість навіть не здогадується про можливість зберігання цього продукту в морозильній камері. А все доволі просто. Якщо правильно заморозити ці м’ясні вироби, то вони і не зіпсуються, і не змінять смак.

Радимо заморожувати сосиски та сардельки повністю, без нарізання на шматочки. Теж зазначимо, що категорично не можна знімати з них оболонку. Це необхідно для збереження смаку. Перед тим, як заморожувати цей продукт, порційно розкладіть його по поліетиленових пакетах.

Також обдумайте те, скільки часу ці м’ясні вироби зберігатимуться у морозилці. Можливий максимум – 2 місяці. Якщо тримати сосиски в морозильній камері довше, то їхній смак та структура зіпсуються. Тому можете зробити так, ніби готуєтесь до приходу Ревізора: зазначте на пакеті дату заморозки, аби знати, коли їх варто діставати.
Розморозити ці вироби дуже просто: можете зварити їх, підсмажити чи розморозити в мікрохвильовці.

Розкажемо вам про те, як правильно зберігати та заморожувати сосиски
Розкажемо вам про те, як правильно зберігати та заморожувати сосиски

3. Як зберігати ці м’ясні вироби без холодильника

Бувають моменти, коли ви не маєте під рукою холодильник чи прохолодне місце, куди можна покласти сосиски чи сардельки, щоб вони не зіпсувалися. Наприклад, навряд чи хтось братиме з собою переносний холодильник на пікнік.

Ці м’ясні вироби насправді дуже перебірливі та швидко псуються, якщо зберігати їх неналежно. Варто з’їсти сосиски чи сардельки протягом 2-3 годин. Та й то – якомога швидше. А якщо на вулиці спека, то зберігати цей продукт без холодильника дуже небезпечно для здоров’я. Вони можуть зіпсуватися за лічені години та стати причиною харчового отруєння.

4. Як зберігати та заморожувати сосиски в тісті?

Якщо ви хочете заморозити щось цікавіше, ніж просто сосиски, маємо для вас лайфхак: зробіть основу для майбутньої справи, яка точно буде до вподоби гостям. Смачний та простий варіант – сосиски в тісті. Для цього приготуйте необхідне тісто, оберніть в ньому сосиски та покладіть їх заморожуватись. Проте, не випікайте їх перед заморожуванням. А такі сосиски в сирому тісті можна зберігати в морозильній камері до 2-ох місяців.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини