Втомилися бачити цей бруд у швах між плиткою? Розповідаємо простий та ефективний лайфхак, як його позбутися

Набридло щоразу стояти та вичищати бруд у швах між плиткою? Вважаєте це однією із не найприємніших частин генерального прибирання? Тоді маємо для вас простий лайфхак, як позбутися її швидко та легко.

Плитка — це універсальний дизайн та матеріал для оздоблення. Її можна використати для оформлення будь-якої кімнати та в будь-якому компонуванні від традиційних світлих або темних тонів до цікавого різнокольорового та феєричного авторського дизайну.

Проте, чим більше плитки в домі, тим більше бруду з’являється у швах між нею. І от під час генерального прибирання ви доходите до чищення плитки, дивитеся на той бруд між швами та видихаєте, уявляючи, як вам це доведеться зараз вимивати. Проте, усе не так погано, бо ми маємо для вас простий та ефективний лайфхак, щоб зробити це було значно простіше, а вас стрес від вимивання був значно менший.

Ця хитрість дуже проста, однак на ефективність лайфхаку це не впливає.

Для цього вам потрібен буде простій інструмент, який точно має бути у вашому домі – парафінова свічка. Або купляйте найдешевші, адже вже більшість здогадалася, як ви будете їх використовувати.

Вам знадобиться лише парафінова свічка та трохи зусиль
Вам знадобиться лише парафінова свічка та трохи зусиль

Щоб захистити шви між плиткою від пилу та бруду, їх необхідно добре натерти цією парафіновою свічкою. Докладіть для цього максимум зусиль. Радимо це робити ще на початковому етапі укладання цього декоративного елемента. Найкращим варіантом це буде зробити після того моменту, коли майстер поклав плитку, шви затерли, і сам матеріал для затирання встиг добре висохнути. Якщо на тому моменті ви не змогли цього зробити, то ретельно протріть шви між плиткою парафіновою свічкою уже після планової чистки швів.

Чому це допоможе?

Парафін сприяє збереженню чистоти швів, якою вона була ще на початку після укладання, завдяки утворенню на їхній поверхні тонкого захисного шару покриття, який не пропускатиме пил та бруд всередину. Це збереже той самий насичений колір.

Аби цей ефект закріпився надовше, пройдіться по поверхні парафіну феном. Тепле повітря розігріє матеріал, після чого той застигне щільніше. Ця термообробка надовго захистить ваші шви між плиткою від бруду.

Популярне

Подібні новини