Приберіть це з підвіконня: які речі не повинні знаходитись біля вікна та чому саме – ви про це точно не знали

В вас на підвіконні точно стоїть хоча б щось: квіти, коробки з-під будь-яких покупок, пакети або інші дрібні речі. Чи можна зберігати їх на підвіконні?

Яку функцію виконує підвіконня в квартирі?

Завдання вікна – це пропускати в квартиру сонячні промені разом з чистим та свіжим повітрям. Якщо у вас буде загромаджене підвіконня, вікна не будуть пропускати таку кількість повітря, яка вам потрібна. Тому прочитайте список того, що не повинне бути на вашому підвіконні.

Домашні тварини, що живуть у клітках

Хом’ячки, пацюки, папужки та інші маленькі тваринки не повинні жити на вашому підвіконні. В надто сонячну погоду ваші улюбленці можуть застудитися, а в холод – навпаки захворіють і все закінчиться не дуже добре.

Краще поставити клітку в кімнаті біля ліжка
Краще поставити клітку в кімнаті біля ліжка

Домашні прилади

Тостер, чайник, мікрохвильова піч – все це дуже небезпечно тримати на підвіконні. Від постійного нагрівання приладів може тріснути скло, доведеться вставляти нове. А від постійної вологості через пар, який буде створювати чайник, є ризик утворення плісняви.

Косметика та побутова хімія

Під постійним впливом сонячних променів, домашня хімія втрачає свої властивості, тому що в засобах запускаються хімічні реакції. Освіжувач повітря може вибухнути в той момент, коли біля підвіконня буде гратися дитина.

Продукти

Підвіконня категорично не підходить для спецій, круп та інших сипучих продуктів. Для цього у вас повинні бути окремі контейнери та шафи. Звісно, фрукти можете тримати на підвіконні у кошику, але також недовго – зіпсуються.

Що можна поставити на підвіконня

Вирощуйте вдома власні продукти
Вирощуйте вдома власні продукти

Домашні рослини гарно впишуться в будь-який інтер’єр, тому задумайтесь над озелененням квартири. Якщо не дуже любите вазони – посадіть цибулю, кісточку від авокадо тощо.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини