Без прання та замочування: як відіпрати засалені рукави пуховика просто, швидко і без хімчистки

Значно холоднішає і ми починаємо діставати тяжку зимову амуніцію — пуховики. Проте, разом з цим дістаються і всі незручності цього верхнього одягу. Наприклад, засалені рукави. Як їх позбутися швидко та без повноцінного прання?

Пуховики — незмінна амуніція від зимової люті та морозу. Проте, і вони неідеальні, попри свою теплоту. Найбільше всі ми стикаємося з їхніми засаленими рукавами, які не лише дратують, а й виглядають некрасиво. А постійно прати пуховик через цю проблему теж не варіант.

Однак ми маємо для вас чудові поради, які допоможуть позбутися засалених рукавів без особливих зусиль.

Можете попрощатися з брудом на рукавах пуховика
Можете попрощатися з брудом на рукавах пуховика

Перший спосіб

Спершу змочіть теплою водою брудні плями та підготуйте губку для миття посуду чи зубну щітку. Немає значення що це буде, аби там була жорстка поверхня. Тепер ваш інструмент намочіть водою і налийте на нього господарське мило. Не жалійте його, бо перед вами важлива мета — повернути пристойний вигляд своєму пуховику. Можете відтирати плями.

Коли виглядатиме, що ніби все, змийте водою та уважно обдивіться, чи залишилось щось. Якщо виникне необхідність, то виконайте цю процедуру ще раз. Також докладайте зусиль, аби гарно змити все мило та не залишити розводів.

Далі гарно підсушіть рукава і все готово.

Другий спосіб

Попередній варіант гарно прибере бруд, проте для видалення сальних плям треба докласти зусиль. Настав час діставати нашатирний спирт.

Для цього способу підготуйте спеціальний розчин. До однієї столової ложки нашатирного спирту додайте одну столову ложку перекису водню. Змочіть в цих рідинах губку і протріть рукава. Дайте декілька хвилин подіяти суміші, а потім промийте водою. Одного такого замочування має вистачити, щоб впоратися і з цим видом бруду.

Третій спосіб

Не завжди хочеться бігти по нашатирний спирт, коли він закінчився. А от мийний засіб вдома є майже завжди. І розчин на його основі теж може допомогти. Для його приготування вам знадобиться 1 столова ложка мийного засобу на пів літра води.

Зверніть увагу, що необхідно підібрати засіб з не різким запахом, щоб потім запах рукавів сильно не відрізнявся від запаху всього пуховика.

Вам варто змочити в цьому розчині губку, щоб потім оббити нею брудні ділянки рукавів. Опісля залиште їх так на 20 хв, щоб після завершення цього часу промити їх водою.

Четвертий спосіб — бонус

Є імовірність, що плями на рукавах вашого пуховика такі ж старі, як світ. Тоді вищезгадані методи вам не дуже допоможуть. Проте, не засмучуйтесь, тому що є ще одна суміш, яка врятує навіть застарілі плями. Візьміть в однаковій кількості сіль і крохмаль, додайте до них трохи води та розмішайте, поки не отримаєте кашу. Тепер вам треба втерти це в плями, залишити на 10 хвилин і змити водою. Вуаля!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини