Не викидайте підсохлі гілля хризантем, які відцвіли: це чудовий засіб від шкідників

З приходом морозів хризантеми поцинаються активно відцвітати і сохнути. Багато власників таких квітів не знають про користь від засохшого гілля та просто викидають їх у смітник.

Листопад та грудень – активний період відцвітання хризантем. Кущі цих квітів радували око впродовж всієї осені, але якщо ви не підготували їх до зими, то вони сохнуть та помирають. Як використати гілки від хризантем для свого городу – читайте далі.

Насправді, дивно, що багато садівників не знають про поживні властивості гілочок хризантем та як вони можуть боротися з різними шкідниками на городі.

Що потрібно зробити, щоб отримати засіб проти шкідників

  • Всі засохші гілки хризантем небохідно зрізати, а в землі залишити до 8 сантиметів гілки.
  • Те гілля, що ви зрізали, викладіть на сонце, якщо воно є, або на батарею чи будь-яке сухе і тепле місце, щоб гілочки були повністю сухими.
  • Після того, як процес успішно завершився, поламайте гілки на маленькі шматочки і перекладіть у мішки.
  • Всю зиму зберігайте їх у пакеті, в такому ж сухому місці.
  • Навесні, коли починаєте розсаду, використайте ці гілки хризантем до грунту, або зробіть з цієї суміші мальту.
  • Можете використати такий спосіб: під час розсади насипте у яму перебитих гілок хризантем, а вже тоді садіть на них розсаду

Всі ці способи допоможуть вам ефективно відлякати від вашого городу таких комах, як капустянка чи медведик. Насичений запах сушених гілок хризантем негативно впливає на цих шкідників та не дає заподіяти шкоди вашим насадженням.

Цим комахам не пощастить потрапити на вашу територію
Цим комахам не пощастить потрапити на вашу територію

Окрім цього, під час садіння моркви або інших овочів, присипте землю зверху цими ж перетертими гілочками: знову ж таки сильний запах від хризантем відлякає маленьких набридливих та шкідливих комах.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини