Як позбутись від чорного грибка на вікнах та підвіконні: 4 ефективних способи – назавжди забудете про плісняву

Якщо ви постійно стикаєтесь із проблемою чорної плісняви в будинку, пропонуємо ознайомитись із чотирма ефективними способами від неї позбутись – забудьте про грибок назавжди

Чорна цвіль у помешканні не лише добряче псує інтер’єр, а і може зашкодити вашому здоров’ю. Давно доведено, що наявність грибка в приміщенні, в якому ви проводите багато часу, може викликати кашель та серйозну алергію. Зазвичай грибок з’являється у приміщеннях з високою вологістю та поганою системою вентиляції.

Аби не стикатись із проблемою плісняви, ще на етапі будівництва чи ремонту потрібно звертати увагу на якість вентиляції. Втім, якщо справа зроблена, а грибок все ще присутній – це не проблема. За допомогою чотирьох ефективних засобів ви з легкістю позбавитесь від грибка.

Як прибрати грибок з вікна та підвіконня

Для того, аби обрати правильний спосіб боротьби зі цвіллю, потрібно зауважити вік колонії плісняви, а також розміри пошкодженої площі. Перш за все, будь-які досвідчені “володарі плісняви” звертаються по допомогу до звичайного столового оцту. Добре змочіть губку для миття посуду засобом та протріть всі уражені місця. Якщо не хочете витрачати час і зайвий раз дихати пліснявою, залийте оцет у пульверизатор, обробіть уражене місце, зачекайте годину (у цей час оцет розчинить грибок) та витріть все губкою.

Як позбутись цвілі на вікні
Як позбутись цвілі на вікні

Ймовірно, оцет може не допомогти, якщо цвіль виявилась старою та агресивною. Тоді застосуйте серйозніший метод – побутовий відбілювач. Перед використанням уважно ознайомтесь з правилами безпеки та використання засобу, а також – обов’язково одягніть рукавички та засіб індивідуального захисту дихання. Зауважте, що при користуванні цим методом потрібно обов’язково провітрювати приміщення.

Змішайте відбілювач із водою у пропорції 1:1. Змочіть у розчині губку для миття посуду та добре протріть уражене грибком місце. Залиште його “відкиснути” на пів години, а потім – протріть чистою вологою губкою.

Ефективні способи, які допоможуть позбутись цвілі на вікнах
Ефективні способи, які допоможуть позбутись цвілі на вікнах

Експерти також радять користуватись фунгіцидом, якщо більш традиційні методи не розв’язують проблему цвілі. Купити цей засіб можна в господарському магазині, а під час його використання потрібно обов’язково бути в масці, рукавичках та провітрювати приміщення. Розведіть фунгіцид з водою у пропорції 1:1 та протріть уражене цвіллю місце.

Надійний спосіб – використати ультрафіолетову лампу. У разі наявності такого девайса, освітіть уражені ділянки та просто почекайте. Пліснява загине від випромінювання.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини