Не здогадаєтесь нізащо: навіщо “просунуті” господарі розкладають у кожному куточку помешкання харчову соду?

Для подолання поширеної проблеми достатньо лише придбати в магазині звичайну харчову соду. Навіщо розкладати її у кожному куточку будинку? Відповідають справжні експерти

Б’ємось об заклад, що з проблемою запотівання вікон зіштовхувались ледве не всі українці. Іноді здається, що подолати неприємну підвищену вологу в приміщенні майже неможливо, проте є дієвий лайфхак, який точно допоможе вам впоратись із вологою на вікнах. Для цього потрібно перш за все вирушити до магазину.

Конденсат на вікнах говорить про те, що у помешканні, де ви живете, підвищений рівень вологості. Якщо при будівництві та ремонті будинку не подбали про правильну циркуляцію повітря, то з цією проблемою доволі важко боротись. Показник норми вологості повітря у квартирі або будинку складає не нижче від 40 та не вище від 60%. Таку вологість потрібно підтримувати самостійно. Якщо показник нижче норми, то підвищити його доволі просто – потрібно придбати зволожувач повітря. Втім, якщо показник вологості потрібно зменшити, то задача стає дещо складнішою.

Як уникнути запотівання вікон
Як уникнути запотівання вікон

Від чого з’являється вологість у повітрі

На підвищення рівня вологості у приміщенні може впливати низка факторів. Так, наприклад, готуйтесь частіше провітрювати домівку, аби позбутись від конденсату, якщо сушите білизну вдома. Не у кожного є можливість вивішати випраний одяг на балконі чи на вулиці, тому доволі часто білизна сохне вдома. Це призводить до утворення зайвої вологи у разі поганої вентиляції та недостатній провітрюваності.

Крім того, вологість у повітрі може підвищитись, якщо у вас вдома багато рослин, які потрібно часто поливати. Винуватим в утворенні конденсату на вікнах також можна вважати пар з ванної – під час приймання душу варто зачиняти двері у кімнату. Також зауважте, що під час приготування їжі потрібно обов’язково відчиняти вікна та вмикати витяжку.

Чому потіють вікна та як від цього позбутись
Чому потіють вікна та як від цього позбутись

Як позбутись від конденсату на вікнах

Для того, аби вікна у квартирі або будинку менше запотівали, потрібно зменшити рівень вологи у приміщенні. Часто провітрювати помешкання взимку – не найкраща ідея, тому потрібно вигадати щось більш слушне. Для того, аби прибрати зайву вологу, часто використовують спеціальні засоби та девайси, які її поглинають. Якщо купувати такий ви не маєте бажання, то просто запасіться харчовою содою.

Для того, аби самостійно зробити поглиначі вологи, поставте тарілки або миски, що наповнені харчовою содою у тих кімнатах, де помітили запітнілі вікна.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини