Губка у пральній машині, мило у ліжку й інші неочікувані лайфхаки: ніколи не здогадаєтесь, для чого це роблять

Іноді лайфхаки можуть бути настільки неочікуваними, що не одразу розумієш, чи дійсно люди користуються такими порадами в реальному житті. Розповідаємо про найбільш неочікувані лайфхаки, які реально полегшують життя

Досвідчені домогосподині мають чи не мільйон порад на будь-які випадки життя. Побутові хитрощі, які сьогодні отримали модну назву “лайфхаки”, були завжди спрямовані полегшити життя та спростити виконання щоденних обов’язків. Розповідаємо про три найбільш незвичайні та неочікувані поради, які дійсно допомагають.

Губка для посуду в пральній машинці

Губка для миття посуду є зручною та корисною річчю не лише на кухні, а й у ванній кімнаті. Так, задля лагідного та делікатного очищення одягу, який ні в якому разі не можна піддавати агресивним засобам для прання, використовують саме кухонну губку. Зауважте, що перш ніж використати губку, потрібно зняти верхній “грубий” шар.

Навіщо класти губки для посуду в пральну машинку
Навіщо класти губки для посуду в пральну машинку

Отож, кухонні губки допомагають позбутись від дрібного ворсу та волосся на одязі. Використовувати їх дуже легко – просто покладіть їх разом із речами, які збираєтесь прати, а після завершення основного циклу прання поставте машинку на паузу та витягніть губки.

Використаний чайний пакетик на батареї

Багато людей полюбляють пити чай у пакетиках. Хтось використовує їх один раз, хтось двічі, а хтось навіть більше, втім врешті-решт всі викидають використані пакетики до смітника. Експерти радять після використання пакетиків за основною ціллю не викидати їх, а класти на батареї або інші місця в помешканні.

Навіщо класти використаний чайний пакетик на батарею
Навіщо класти використаний чайний пакетик на батарею

Чайні пакетики допомагають позбутись від неприємних запахів у квартирі чи будинку. Зазвичай люди для цього купують спеціальні дорогі засоби, проте з такою задачею чудово впораються саме чайні пакетики.

Шматок мила у ліжку

Серед господинь є доволі поширеною хитрість класти у шафу з білизною чи одягом шматочки мила. Так, воно відганяє комах, які можуть пошкодити тканину, а також надають речам приємного аромату. Втім, не кожен знає, навіщо шматки мила кладуть у ліжко.

Навіщо у ліжко кладуть мило
Навіщо у ліжко кладуть мило

Проте, мило також допомагає позбутись від судом – просто покладіть шматочок під подушку чи під ковдру. Іван Григорян, терапевт, зізнався, що пояснити цілющу дію мила важко, проте припустив, чому воно може допомогти.

Тут, швидше за все, діють психологічні фактори. Людина насолоджується під час сну улюбленим запахом мила. Це розслабляє нервову систему

– пояснив лікар.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини