Як полагодити праску, що залишає жовті прями на одязі: експерти розповіли про один дієвий спосіб

Ви точно зустрічалися з такою проблемою, як плями на одязі від праски. Найчастіше це стається з білими сорочками, які вже немає часу прати, але можна полагодити праску, щоб такого більше не було.

Праска – предмет, з яким потрібно бути дуже обережними, тому що можна завдати собі шкоди, але якщо ви правильно виставляєте температуру та вмієте прасувати, то вам це не грозить. Часто праска залишає жовті плями на одязі, давайте розберемо основні причини появи таких забруднень:

  • Ваша праска зламалася і вам потрібно купити нову. Це одна з найрозповсюдженіших проблем. З таким ви можете зустрітися, якщо ваша праска має функцію самовідключення після 30 секунд безперервного використання. Прилад дуже нагрівається до певної температури, а потім вимикається, залишаючи після себе плями.
  • Ви неправильно виставили температуру. Пам’ятайте, що для кожної тканини потрібен свій температурний режим, а деякі речі взагалі не можна прасувати звичайною праскою, для таких речей необхідно мати парову праску. Якщо ви не використовуєте марлю, то можуть бути жовті плями.
  • Ваша праска забруднилася. З цією проблемою кожен зіштовхувався віч-на-віч. Це стається через те, що через велику температуру та взаємодію з тканинами, на підошві залишаються частинки тканин, утворюючи бруд.
Бруд на прасці - причина проблем
Бруд на прасці – причина проблем
  • Заливаєте не кип’ячену воду в вашу праску. Таку воду не можна ні пити, ні додавати до приладів, що відповідають за ваш одяг. Через це можуть бути жовті плями.

Такі проблеми усунути досить просто. В першому випадку – купити нову праску, в другому – уважно читати етикетки та дотримуватись температурного режиму, в четвертому – кип’ятити воду, а в третьому – зараз ви дізнаєтеся як почистити свою праску.

Найкращий спосіб – купити спеціальний олівець для праски. Очищення буде дуже простим: потрібно нагріти праску та змастити цим олівцем поверхню, що забруднена. Ви побачите, як бруд стікає разом з парою.

Інший варіант – звичайне господарське мило. Вам потрібно добряче натерти вашу праску милом та залишити на деякий час. Після цього ввімкнути праску, пропрасувати шматочок тканини, яку вам не шкода і насолоджуватись чистотою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини