ТОП-5 найкращих сортів редиски, які швидко дають врожай та не гірчать: секрети вирощування у відкритому грунті

Редиска — улюблений компонент багатьох страв українців. Дізнайтеся, які сорти ви вже можете садити на городі, як за ними доглядати та коли збирати врожай.

Поживна та корисна редисочка увійшла в раціон українців у далекому Середньовіччі. Достеменно не відомо, коли саме наші пращури почали її вирощувати на городі, але,

 

судячи з кількості сортів та згадок цього коренеплоду у літературі, достатньо давно. До речі, в Україну цей продукт завозили зі Сходу, адже редиску почали вперше вирощувати у Китаї та Єгипті. До нашої країни вона ймовірно потрапила разом з мандрівниками, адже саме через наші землі проходили шляхи до Європи.

Нині же уявити навіть найелементарніший салат без цієї городини неможливо. Вирощувати її зовсім не складно і з цією задачею впорається навіть новачок. До речі, це найперший овоч, який дасть плоди на початку літа. Тому садити її потрібно вже протягом квітня-травня. Час від посадки насіння до збору врожаю – 16-25 днів.

Цікаво, що шкідники, такі, як черви, не вражають редиску і боятися її пошкоджень не треба.

Найпоширеніший сорт в Україні — це Первісток F1. Назва говорить сама за себе. Це гібрид, який перші плоди дасть за 2 тижні після посіву. Бадилля виростає невисоким, а з одного квадратного метра можна отримати 3,9 кг врожаю. Спека цьому різновиду взагалі не страшна, як і зливи.

ТОП-5 найкращих сортів редиски

Ще один класний сорт для вирощування у наших краях — “Жара”. Відрізняється високим вмістом вітамінів у плодах та стійкістю до природніх умов. Єдине, що потрібно завжди пам’ятати: квітневу розсаду накриваємо плівкою, аби паростки не померзли.

На 18-21-й день плодоносити починає “Рондар F1”. Це дуже родючий сорт, який проявляє стійкість до погодних умов. Потребує легку затіненість на городі, а насіння можна висіювати навіть коли на вулиці ще прохолодно. До речі, ця редиска може зберігатися у холодильнику до 10 днів.

ТОП-5 найкращих сортів редиски

Найсолодшим сортом вважається “Французський сніданок”. У ньому взагалі немає гіркоти, але треба трошки потрудитися, аби його виростити. Дасть свої плоди ця городина на 25-27 день, а ось для хорошого проростання їй потрібна справжня спека.

Ще один цікавий різновид — це “Альба”. Біла редисочка дуже смакує у стравах, сорт добре зберігається.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини