Як помити вікна ззовні та всередині: простенький лайфхак, про який ви не знали – не залишає розводів

Лише одні чисті вікна можуть додати затишку та комфорту всій вашій оселі. Розповідаємо про цікаві лайфхаки, які допоможуть легко та швидко вимити найбрудніше скло – як ззовні, так і всередині дому

Вуличний краєвид завжди хочеться спостерігати крізь чисті вікна, втім їхнє миття часто супроводжується негарними розводами. Брудні лінії на склі залишаються через їхнє неправильне очищення. Варто лише вивчити декілька секретів і ваші вікна повсякчас виблискуватимуть на сонці. Отже, ділимось лайфхаками від досвідчених господарок і господарів.

Як вимити вікна без розводів

Передусім потрібно зауважити, що для якісного очищення скла у спеціалізованих магазинах часто продаються фабричні засоби, які ідеально справляються з поставленою задачею. Втім, якщо бажання витрачати додаткові кошти немає, можна скористатись надійними способами з минулого. Найпоширеніший варіант – використати мильний розчин.

Прості лайфхаки, які допоможуть вимити вікна просто й без розводів
Прості лайфхаки, які допоможуть вимити вікна просто й без розводів

Зазвичай некрасиві плями на склі залишаються через бруд, який ви розтираєте по вікну. Мило чудово розщеплює пил і жир, який потім потрібно змити чистою водою, бажано теплою, та витерти скло сухою й чистою ганчіркою насухо.

Ще один важливий секрет, який допоможе ідеально очистити вікна, полягає в тому, аби правильно підібрати день для генерального прибирання. Так, за сонячної або вітряної погоди вода чи спеціальний засіб на вікні призводять до його швидкого засихання. Ви не встигаєте зібрати весь бруд, і він перетворюється на розводи.

Коли на вулиці похмуро та немає вітру, натерти скло до блиску стає набагато простішою задачею, оскільки у вас якраз достатньо часу для прибирання. Крім того, слід зауважити, що миття вікон взимку також є доволі складною задачею, адже ззовні рідина, якою ви прибираєте бруд, швидко замерзає. Отже, витирати вікна найкраще у теплий період року.

Лайфхаки, які допоможуть швидко вимити вікна до блиску
Лайфхаки, які допоможуть швидко вимити вікна до блиску

До слова, якщо ви живете не на перших поверхах, то для миття вікон ззовні існує чимало спеціальних девайсів. Проте, знайти рішення для цієї проблеми можна й іншим шляхом. Вас врятує звичайна швабра для миття підлоги. Просто придбайте для неї спеціальну ганчірку, яка добре вбирає вологу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини