Як очистити батареї опалення від пилу ззовні та всередині: покрокова інструкція і перевірені лайфхаки

Вже скоро почнеться літо, тому час починати генеральне прибирання. Ділимось простими порадами та секретами, як прибрати батарею так, аби сміття й пилу не залишилось ні ззовні, ні всередині

Під час генерального прибирання одним із найскладніших задач стає очищення батарей опалення. Річ у тім, що внаслідок складної побудови чавунних чи алюмінієвих батарей позбутись пилу та бруду всередині дуже важко. Втім, робити це обов’язково, адже через надмірне забруднення падає ефективність тепловіддачі.

Слушна порада від досвідчених господарів – очищувати батареї за допомогою вологої ганчірки щонайменше кожного тижня. Таким чином пил не встигатиме накопичуватись на поверхні опалювального пристрою, а прибирати буде набагато легше. Втім, якщо батареї ви не прибирали давно, то слід запастись кількома речами, які зроблять процес простішим.

Дієві поради, як прибирати батареї всередині та ззовні легко та швидко
Дієві поради, як прибирати батареї всередині та ззовні легко та швидко

Отже, підготуйте пилосос, відро з теплою водою, мийний засіб та жорстку ганчірку чи губку для миття поверхонь, старий рушник чи шмат тканини, суху та вологу ганчірку. Спершу використайте пилосос, який допоможе позбутись від більшої частини бруду, що накопичився у секціях батареї. Потім покладіть під батарею шмат старої тканини, на яку стікатиме залишок пилу.

Додайте в теплу воду мильний засіб і добре намочіть у цій суміші ганчірку, якою будете витирати бруд. Почніть очищувати секції – чим більше вологи буде на ганчірці, тим краще вдасться вимити батарею. Якщо забруднення дуже сильні, можете взяти губку з жорсткою поверхнею.

Досвідчені господарі й господарки розповіли, як правильно очистити батарею опалення
Досвідчені господарі й господарки розповіли, як правильно очистити батарею опалення

Коли процес буде завершено, добре витріть батарею. До слова, пам’ятайте, що цим етапом краще не нехтувати, адже волога на поверхні батареї опалення може призвести до того, що вона почне швидше псуватись та іржавіти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини