Додайте це перед висаджуванням перцю в ґрунт і влітку буде щедрий врожай: будуть заздрити всі сусіди

Досвідчені городники точно знають, що потрібно робити з ґрунтом перед висаджуванням перцю, аби той дав багато врожаю. Лише один простий секрет та гарний результат вас потішить

Солодкий або болгарський перець є доволі популярною та корисною культурою. Його вирощують для салатів, смаження, варіння, випікання та багатьох інших цілей. Перець багатий на корисні мікроелементи, вітаміни та поживні речовини. Втім, у комплекті з такою користю також йде примхливість у вирощуванні. Солодкий перець не так просто виростити, як може здаватись спершу.

Що додати в ґрунт, аби отримати щедрий врожай

Болгарський перець росте у нейтральному ґрунті, збагаченому органікою. Втім, бувалі городники нагадують, що для щедрого врожаю цієї культури буде недостатньо навіть найродючішої землі. Для того, аби отримати багато перцю влітку, потрібно заздалегідь підгодовувати його в ґрунті. Якщо не додавати в землю достатню кількість поживних речовин, рослина сповільниться у рості та почне хворіти.

Досвідчені городники порадили, як годувати перець, аби отримати щедрий врожай
Досвідчені городники порадили, як годувати перець, аби отримати щедрий врожай

Перець – рослина доволі вибаглива, тому без підживлення хорошого врожаю не буде. Його починають підгодовувати ще до пересадки розсади у ґрунт. Вперше через сім днів після пікірування. Для цього береться розчин з 10 г аміачної селітри, 25 г суперфосфату і 15 г сірчанокислого калію на 10 літрів води. Через десять днів удобрюють ще раз таким самим складом.

Ґрунт для посадки перців починають готувати з осені. Перед заморозками землю перекопують. На кожен квадратний метр слід додати відро компосту, змішаного з 20 грамами суперфосфату. Якщо восени підготувати землю не вдалося, то зробити це слід навесні. На відро перегною береться одна склянка золи та розподіляється на квадратний метр землі.

Що потрібно додати в ґрунт, аби отримати щедрий врожай перцю в майбутньому
Що потрібно додати в ґрунт, аби отримати щедрий врожай перцю в майбутньому

Після висадки перцю у відкритий ґрунт необхідно провести підживлення за два тижні. У десяти літрах води розчиняють по 2 чайні ложки сечовини та суперфосфату. Органіка для добрива також підійде. Візьміть гній, що перепрів у відрі з водою, розведений у співвідношенні 1 до 5.

А ось у процесі росту перцю його потрібно підгодовувати за необхідності. Найчастіше від двох до чотирьох разів. Наприклад, коли утворюються зав’язі. На десять літрів води потрібно взяти 10 г аміачної селітри, 25 г суперфосфату, 25 г сірчанокислого калію.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини