“Рослини вам віддячать”: бувалий городник розкрив секрет, як загартувати розсаду перед висаджуванням у грунт

Для того, щоб отримати хороший урожай і не нашкодити культурам, які вирощуєте через розсаду, потрібно вміти правильно проводити загартування перед посадкою в грунт

Ті, хто давно займаються городом, точно знають, що перед посадкою розсади в грунт її потрібно обов’язково загартувати. Річ у тім, що вирощування у відносно лояльних умовах після їхніх змін запросто може стати причиною захворювань культури та причиною поганого врожаю. Автор YouTube-каналу “Сад, город своїми руками” розповів, як правильно провести загартування та навіщо взагалі це робити.

Так, робиться це передусім для того, щоб підготувати рослину до стресових умов. Після висаджування культури в грунт вона стикається з неабиякими випробуваннями, серед яких різке похолодання, постійне перебування під сонячним промінням, вітер чи протяг і навіть посуха. За умови вирощування в теплиці культури не виробляють потрібної кількості гормонів та мають дуже слабкий імунітет. Якщо різко змінити умови вирощування, рослина не навчиться виробляти необхідні гормони, тому їй потрібно допомогти “навчитись”.

Досвідчений городник розповів головні секрети правильного загартування розсади перед посадкою
Досвідчений городник розповів головні секрети правильного загартування розсади перед посадкою

Для того, аби успішно провести процес загартування, потрібно знати лише декілька простих секретів. Почніть із найменшого – щодня виносьте рослину на декілька годин на свіже повітря. Робіть подібну маніпуляцію декілька днів підряд, але лише за хорошої погоди. Не слід одразу підставляти розсаду під сонячні проміння чи ставити на протяг – ліпше обмежитись просто свіжим повітрям.

З часом починайте збільшувати час перебування розсади на вулиці. За тиждень ви зможете залишати рослину на свіжому повітрі на цілий світловий день. Через декілька днів після цього ви вже можете пересаджувати рослини у відкритий грунт.

Городник розповів, як правильно загартовувати розсаду перед посадкою в грунт
Городник розповів, як правильно загартовувати розсаду перед посадкою в грунт

Пам’ятайте, що рослини будуть рости дуже й дуже погано, якщо не проводити загартування. У такому разі вам доведеться додатково підгодовувати їх фітогормонами під час оброблення. “Проведіть правильне загартування – і рослини вам віддячать”, – підсумував автор YouTube-каналу “Сад, город своїми руками”.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини