Чому оладки піднімаються, а потім падають: секрети, як зробити пишні оладки, які не будуть схожі на підошву

Оладки, спечені на пательні, – частування, яке люблять мільйони людей. Такий смаколик стане ідеальним сніданком або чудовим доповненням до чаю. Втім, як зробити так, щоб оладки були пишними?

Одне з найпопулярніших частувань, яке кожному нагадує дитинство, часто забирає багато нервів під час приготування. Річ у тім, що інколи, яким би ідеальним не вийшло у вас тісто на оладки, десерт після або навіть прямо під час випікання стає схожим на підошву – пласким і зовсім не апетитним. Хоча й смакові якості оладок за таких умов навряд чи змінюються, зовнішній вид надає їм апетитнішого вигляду.

Втім, зазначають експерти в галузі кулінарії, засмучуватись не варто. Для того, щоб оладки вийшли пишними, як хмаринки, достатньо дотримуватись декількох простих секретів. Кулінари розповіли, які лайфхаки допоможуть приготувати не лише смачні, але й красиві оладки. Ознайомтесь із секретами перед випіканням десерту.

Передусім, слід пам’ятати про температуру інгредієнтів, які ви використовуєте для приготування оладок. Кефір для випічки обов’язково має бути кімнатної температури – забудьте про холодний кисломолочний продукт, якщо мова йде про випікання оладок. Молочна кислота, що міститься в кефірі, та сода, яка використовується для пишності, краще взаємодіють, коли вони теплі.

Експерти з кулінарії розповіли, як правильно готувати тісто на оладки, щоб вони були пишними
Експерти з кулінарії розповіли, як правильно готувати тісто на оладки, щоб вони були пишними

Ще одним важливим моментом, про який всі забувають або просто нехтують ним, є останній етап приготування тіста для оладок. Коли ви замішали всі інгредієнти, потрібно залишити миску з тістом настоюватись на 15-20 хвилин. Тоді всі продукти, які ви змішали, добре поєднаються. Перед смаженням тісто ще раз перемішувати не треба.

Для отримання пишних оладок важливо дотримуватись правил і під час їхнього обсмаження. Готувати десерт потрібно на помірному вогні, аж ніяк не на сильному, під закритою кришкою. Коли ви побачите, що зверху на оладках почали з’являтись дрібні дірочки, смаколик можете сміливо перевертати смажитись на іншу сторону.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини