Дайте таку підкормку огіркам і баклажанам: завалять врожаєм. Навіть засохла розсада оживе до ранку

Городна справа – тонка й іноді доволі складна наука. Втім, з порадами від досвідчених знавців цієї справи можна легко виростити свій врожай. Розповідаємо про підкормку для огірків і баклажанів

Огірки та баклажани користуються особливою популярністю серед городників. Річ у тім, що ці овочі є не лише смачними, але й дуже корисними – вони містять чималу кількість корисних мікроелементів і вітамінів, а також насичують організм силами й енергією. Отже, розповідаємо про підкормки, які допоможуть вам отримати хороший та якісний врожай цих овочів.

Найкраща підкормка для огірків

У огірків невелика коренева система, тому корисні речовини рослина на різних термінах розвитку може отримувати лише поверхнево. Фахівці радять вносити добрива не лише на стадії зростання, а й під час плодоношення. Усього є кілька хороших підживлень для цього етапу, які роблять рослину здоровою, а врожай рясним.

Експерти назвали найкращу підкормку для огірків
Експерти назвали найкращу підкормку для огірків

Для цього добре використовувати коров’як, послід чи настій трав, — кажуть експерти. — Але головну роль у стимуляції врожайності відіграють калійні добрива. Використовуйте такий рецепт: на 10 літрів води розведіть 1 склянку деревної золи та третину чайної ложки борної кислоти. Наполягайте підживлення не менше 1-2 годин, а потім поливайте цим розчином огірок під корінь, на 1 квадрат землі потрібно приблизно 5 літрів.

Найкраща підкормка для баклажанів

Зазвичай баклажани підгодовують у липні – цей місяць є найбільш сприятливим місяцем для підкормки овоча, який любить тепло.

Експерти назвали найкращу підкормку для баклажанів
Експерти назвали найкращу підкормку для баклажанів

У період бутонізації, утворення зав’язей, а також протягом усього плодоношення, найважливішими елементами для баклажанів є фосфор і калій. У перших та останніх числах липня потрібно вносити під корінь по пів літра супердобрива, для якого потрібно змішати:

  • 1 склянка гною;
  • 1 столова ложка сечовини;
  • 10 л води.

Все це має наполягати на добу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини