Просто посипаю сіллю розсаду зеленої цибулі: дієва порада від знавців, як врятувати врожай від шкідників

Часом шкідники не дають життя городникам. Розповідаємо, як за допомогою звичайної солі, яку ви їсте щодня, врятувати розсаду зеленої цибулі – просто та швидко

Зелена цибуля – популярна культура, яка росте в багатьох городах. Таку смачну й корисну рослину використовують у різних салатах, додають до різноманітних страв і навіть соусів. Вирощування зеленої цибулі не вимагає великої кількості зусиль або часу, втім існують проблеми, які можуть все зіпсувати за мить. Мова йде про шкідників. Різні жуки та комахи можуть завадити повноцінному розвитку рослини.

Авторка YouTube-каналу “Захоплення Марічки” у новому відео розповіла, як правильно перешкоджати появі шкідників, які псують городникам не лише врожай, але й нерви. Так, за словами блогерки, потрібно просто посипати город сіллю у червні.

Городниця розповіла, як правильно боротись зі шкідниками на городі
Городниця розповіла, як правильно боротись зі шкідниками на городі

На початку літа досвідчена городниця посипає грядки із зеленою цибулею на своєму городі звичайною сіллю. Такий простий, на перший погляд, метод є особливо дієвим, коли мова йде про боротьбу з комахами та жуками, які псують врожай. Авторка блогу зазначила, що захистити рослини дуже легко – потрібно взяти звичайну кухонну сіль та посипати нею грядки по рослинах. На три метри потрібна жменя солі.

Блогерка зазначила, що цей метод перевірений роками, адже саме так боролись зі шкідниками і її бабуся, і її мама. Крім того, додала досвідчена городниця, користуватись “солоним” захистом можна двічі на сезон. Втім, вона попередила, що краще недосипати сіль, аніж пересипати її. У разі, якщо “переборщити” з сіллю, ви ризикуєте нашкодити рослині.

Городниця розповіла, як боротись зі шкідниками за допомогою солі
Городниця розповіла, як боротись зі шкідниками за допомогою солі

Авторка YouTube-блогу зазначила, що сіль потрапляє у землю та жене геть шкідників, які їдять цибулини. Городниця також наголосила, що наступного дня після обробки городу сіллю потрібно посипати його також золою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини