Ось чому виноград більше не потерпає від шкідників: експерти радять використовувати цей спосіб

Виноград постійно потерпає від шкідників та ніякі засоби не допомагають? Ознайомтеся із порадами досвідчених садівників, які знайшли методи боротьби із попелицею.

Виноград – одна з найбільш улюблених культур садівників і садівниць завдяки своїй неперевершеній смаковій якості та великому спектру використання. Однак, проблема шкідників завжди була серйозним випробуванням для виноградників. Завдяки розвитку сучасної науки та технологій, тепер існують ефективні методи боротьби зі шкідниками, які допомагають зберегти рослини здоровими.

Як уберегти виноград від шкідників
Як уберегти виноград від шкідників

Найкращим часом для обробки винограду є суха та сонячна погода. Рекомендується провести обробку тричі протягом весни.

Першу обробку слід зробити, коли лоза ще не має листя, для захисту від збудників хвороб та шкідників.  У сучасних магазинах для саду та городу є широкий вибір препаратів. Найпопулярнішими і ефективними є 1% розчин залізного купоросу, Топаз та Аліот.

Другу обробку краще провести у травні, а вже перед самим цвітінням рекомендується провести ще одне додаткове оприскування.

Найпоширенішими шкідниками, які наносять шкоду листям та плодам винограду, є попелиця та павутинний кліщ. Аби раз і назавжди забути про них, можна використовувати наступні засоби:

  • Колоїдна сірка 75%
  • Настій з картопляного бадилля. Для його приготування потрібно взяти 2 кг подрібненого бадилля, розчинити його у 10 літрах води та дати настоятися.
  • Перметрин
  • Мильний розчин. Шматок дігтярного мила необхідно подрібнити і розчинити у 10 літрах води.
Оприскування винограду принесе здорові та смачні ягоди
Оприскування винограду принесе здорові та смачні ягоди

Під час обробки винограду слід пам’ятати про захисний костюм та дотримуватися дозування препаратів, щоб уникнути отруєння речовинами.

Якщо ви помітили, що зграї ос “б’ють” ягоди винограду, а часу до збору врожаю залишається небагато, є ефективний варіант захисту грон.

Щоб зупинити комах від пошкодження грон, скористайтеся звичайним столовим оцтом – його різкий запах відлякує їх від лози. Просто періодично обробляйте виноградник оцтовою есенцією, особливо після дощу, і ваш урожай буде збережений.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини