Від цього добрива огірки будуть м’ясисті та хрумкі: перевірений засіб, який дає колосальний врожай вже влітку

Огірки — улюблена городина та незмінний компонент майже всіх салатів. Дізнайтеся, як виростити справжній гарний врожай та не витратити купу грошей на добрива.

Огірки здавна полюбили українці, які приручили цю городину сотні років тому. Рослина, яка прийшла зі сходу стала улюбленою для багатьох. До речі, у нашу кулінарну культуру навіть прийшла окрема самостійна страва — биті огірки.

Експерти розповіли про найкраще добриво для хрустких огірків
Експерти розповіли про найкраще добриво для хрустких огірків

 

Проте, на городі не так вже й просто виростити ці овочі, адже вони все ж таки вважаються капризними. Постійно починати правильно їх ростити вже на етапі розсади. Після посадки — проблем не меншає. Аби кущі правильно родили, їх потрібно своєчасно підгодовувати.

Для цього не потрібно навіть витрачатися, адже природа подарувала нам готові добрива. Зокрема, для огірків буде корисним підживлення попелом. На один літр води потрібно взяти склянку деревної золи. Розчин слід розводити нехолодною водою та необхідно дати емульсії настоятися. Підкормку потрібно ретельно перемішувати перед тим, як вносили під корінь. Вливати рідину можна не більше одного разу на тиждень.

Городники назвали добриво для збільшення врожаю огірків

Якщо ви побачили, що плоди почали темніти, варто спробувати обприскати врожай розчиненим молоком у воді. Зверніть увагу: слід брати кисляк, а не свіжину. На десять літрів води слід взяти один сироватки або кислого молока. Розмішуємо інгредієнти і наносимо на кущі. Проводити процедуру можна тільки у прохолодний час доби, аби не обпалити під сонцем листя.

Лактоза допомагає боротися з грибковими захворюваннями, попереджує їх, а ще слугує вона слугує бар’єром для шкідників, адже різні жучки та комахи просто ненавидять цей компонент. Якщо вносити розчин у ґрунт, це допоможе продезінфікувати його для рослин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини