Знайдений ефективний засіб від набридливих равликів на подвір’ї: сусід порадив ці рослини-помічники

У саду кипить робота, оскільки власники завершили посадку більшості культур. Тепер мета садівника — забезпечити рясний урожай того, що було посаджено і позбутися набридливих равликів.

Ідеальним рішенням для досягнення багатого врожаю було б засадити город додатковими рослинами. Досвідчені садівники радять замислитися про додавання м’яти та меліси. Обидві рослини принесуть багато переваг вашому саду.

М’ята та меліса

По-перше, їх легко вирощувати. Насправді вони можуть рости на різних ґрунтах з мінімальним доглядом. Примітно, що вони можуть рости в обмеженому просторі, наприклад, у відрі без дна або спеціальних дошках для регулювання їх поширення.

Крім того, м’ята і меліса стають у нагоді в кулінарії, оскільки ними можна покращити смак різноманітних напоїв, м’ясних страв, випічки, варення, десертів. Меліса особливо корисна в літніх напоях і чаях, які допомагають заспокоїтися і покращують якість сну.

Які рослини допоможуть у боротьбі із слимаками
Які рослини допоможуть у боротьбі із слимаками

Ще однією перевагою наявності м’яти та меліси у вашому саду чи на городі є їх здатність відлякувати таких шкідників, як слимаки та літаючі комахи, такі як мухи та комарі. Ароматний освіжаючий запах дезорієнтує цих шкідників, тримаючи їх на відстані та зберігаючи інші культури у вашому саду.

Ці рослини також корисні для вашого саду, оскільки залучають запилювачів, таких як бджоли та метелики, які допомагають підвищити врожайність вирощуваних культур.

Підводячи підсумок, можна сказати, що додавання м’яти та меліси у ваш сад чи город може дати кілька переваг, починаючи від мінімального догляду, боротьби зі шкідниками та приготування їжі. Ці трави можуть навіть покращити здоров’я врожаю вашого саду, водночас залучаючи запилювачів.

Користуйтеся цією порадою та зберігайте свій врожай!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини