Ця остання “вечеря” для тарганів виведе їх миттєво: з’їдять трішки і одразу протягнуть ніжки. Мруть пачками

Позбутися тарганів буває вкрай складно. Та знання деяких хитрощів допоможуть позбутися "рудих гостей" назавжди. Спосіб простий, ефективний та безпечний.

Таргани потрапляють до наших осель різними способами:

  • через сміттєпровод, вентиляцію, каналізацію, щілини в стінах;
  • відкриті вікна;
  • мігрують від сусідів;
  • можуть потрапити з вживаними речами чи побутовою технікою.

Якщо ви помітили вдома хоча б одну комаху – діяти треба негайно. Таргани розмножуються надзвичайно швидко, тож якщо не поспішати з ними боротися – зовсім скоро вони “окупують” весь дім.

На полицях магазинів є безліч засобів для боротьби з тарганами: гелі, порошки, пастки та приманки.

Як позбутися тарганів
Як позбутися тарганів

Та більшість з них малоефективні, і до того ж токсичні, що важливо, якщо у вас вдома є котик чи собака, для яких взаємодія з “хімією” може обернутися отруєнням та навіть смертю.

Сьогодні ви дізнаєтесь про ефективний народний метод, яким користується не одне покоління українців. Крім того, він безпечний для пухнастиків.

Отже, треба приготувати отруту для тарганів з борної кислоти, яка смертельна для тарганів, адже роз’їдає стінки їх травного тракту.

Та щоб все спрацювало – важливо знати певні хитрощі. Так, рекомендується купувати борну кислоту у вигляді порошку, а не розчину.

Таким порошком слід обробити плінтуси, щілини та інші поверхні, якими переміщуються “руді гості”. Такий спосіб підійде для людей, які зовсім не мають вільного часу.

Але більш ефективний буде спосіб №2. Для цього необхідно вкруту зварити куряче яйце. Варити треба довго, щоб жовток аж посинів.

Далі охолоджуємо та розминаємо жовток вилкою. Додаємо в нього декілька ложок порошку борної кислоти. Ретельно перемішуємо. Щоб суміш була більш привабливою для комах можна додати цукор, ваніль чи борошно. Чим ароматнішою буде начинка, тим більше вірогідність, що рудий її скуштує.  З отриманої маси формуємо невеличкі кульки, які розкладаємо по місцях скупчення тарганів.

Цей спосіб чудово підійде до оселі власників домашніх улюбленців, адже в малих кількостях борна кислота не нашкодить ані їм, ані іншим мешканцям домівки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини