Хвостаті безхатьки: як допомогти безпритульним тваринам пережити зиму. Поради, які можуть врятувати їм життя

Зима - це щорічне тяжке випробування для безпритульних тварин. Та коже з нас може зробити їх життя трішки легшим. Ділимося з вами корисними порадами.

Зовсім скоро температура повітря буде з позначкою “мінус”, а це значить, що безпритульні тварини опиняться в надзвичайно вразливому стані.

Для більшості тварин, які не знайшли прихистку чи укриття, температура повітря -5 -10 градусів може викликати переохолодження і обмороження. З цієї причини безпритульні коти і собаки вимушені постійно переміщатися. Вони мало сплять, втрачають енергію та сили, що призводить до розвитку хвороб та навіть смерті.

Ми підготували ТОП-5 порад, як можна допомогти пухнастим безхатькам

Їжа та вода

Найпростіше, що кожен з нас може зробити – погодувати тварин та залишити їм теплу воду. Пам’ятайте, що собакам не можна давати кістки, особливо курячі. Гострі краї можуть поранити ротову порожнину, стравохід та кишківник тварини. Також не варто давати тваринам зіпсовані продукти. Найпростішим та найкращим варіантом є вологий чи сухий корм для тварин, навіть якщо він з бюджетної лінійки товарів.

Як допомогти безпритульним тваринам
Як допомогти безпритульним тваринам

Будьте добрими

Якщо тварина від холоду сховалася у вашого під’їзді – не виганяйте її на двір. Дайте час хвостику відігрітися.

Прихисток на вулиці

Якщо маєте можливість – зробіть з підручних матеріалів будку, в якій тварини зможуть ховатися від холоду. Або ж можна облаштувати місце, використовуючи непотрібні ковдри та пледи. Під низ можна постелити пінополаст.

Допомога

Якщо ви бачите, що тварина має ознаки обмороження – не варто робити їй розтирання, бо можна зробити тільки гірше. Найкраще, що можна зробити в цьому випадку – відвезти тварину до ветеринарної клініки.

Дім

Якщо ви маєте можливість – прихистіть тваринку вдома. Якщо ви не можете взяти її назавжди, можна розглянути варіант тимчасової перетримки. В цьому випадку рекомендується відвідати з тваринкою ветлікаря і впевнитися, що вона здорова. Надалі оголошення про неї можна розмістити в соціальних мережах і знайти пухнастику дім.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини