1 ложка на літр води з крана і будь-яка розсада виросте буквально за тиждень: хитрість на всі випадки життя

Весь сезон дачники вирішують проблеми своїх рослин - то листя на огірках пожовтіли, то на томатах починають відпадати квіти, то перець не хоче формувати зав'язі.

Начебто підгодовуємо правильно, створюємо сприятливі умови для зростання, але проблеми все з’являються та з’являються. То кальцію не вистачає, то фосфору, то азоту.

А надлишок мінералів у грунті та рослинах може викликати вершинну гниль, послабити імунну систему, спровокувати інші захворювання чи проблеми з ґрунтом. І насправді, у ґрунті-то є всі необхідні мікроелементи, просто рослина не може засвоїти їх за однією з кількох причин. Надто спекотна погода, через що утворюється нестача води та обмежується засвоєння поживних елементів з ґрунту, або ж занадто сира погода, через що уповільнюються усі процеси життєдіяльності.

Або ж підживлення не так спрацювало, і наситило ґрунт одним мікроелементом, та заблокувало інші. А їхній дефіцит веде до в’янення рослин. Щоб не сталося, є елементарний спосіб повернути ефективне засвоєння всіх мікроелементів – у цьому допоможе лимонна кислота.

Експерти назвали потужне добриво для томатів, перцю та огірків
Експерти назвали потужне добриво для томатів, перцю та огірків

Вона перетворить усі мінерали у легкозасвоювану форму, прибере дефіцит фосфору, калію та кальцію, а також мінімізує ризики виникнення різного роду гнили і грибки.

Для приготування розчину необхідно розчинити столову ложку лимонної кислоти у відрі води і полити всі рослини на ділянці по одному літру прямо під корінь. Цей розчин дуже потужний хелатор, який перетворить добрива в хелатну форму, з якої рослина зможе дуже легко засвоїти все необхідне.

Використовуйте цей простий лайфхак, і ваша розсада потішить здоровим та потужним ростом, що в результаті призведе до багатого врожаю.

Найефективніший метод схуднення на думку Аніти Луценко – це збалансоване харчування

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини