ТОП-5 ефективних лайфхаків, які допоможуть позбутися жовтих плям від поту навіть на білій футболці

Є декілька хитрощів, які неодмінно допоможуть вам позбутися неприємних та далеких від естетичного вигляду плям поту на футболці. Ось що варто про це знати.

Є істина, на яку ми навряд чи вплинемо: ми потіємо. І це цілком нормально. І якщо це ми ще розуміємо, то сприймати сліду від поту на одязі майже неможливо. Особливо, коли після прання вони не зникають, а сьогодні тобі хочеться вдягти саме цю білу футболку. Однак жовті кола під пахвами тебе стримують.

Експерти поділилися порадами, як позбутися неприємних жовтих плям від потовиділення на одязі підручними засобами. Тут важливо пам’ятати, що чим швидше ви це зробите, тим легше і швидше вам буде попередній вигляд одягу

Перший лайфхак

Найпростіший спосіб. Використайте господарське мило. Варто намилити брудну ділянку та обережно протерти це місце м’якою щіткою. Потім змийте мило звідти чистою водою.

Використайте господарське мило
Використайте господарське мило

Другий лайфхак

Харчова сода ідеально допоможе вам усунути будь-які плями на одязі, зокрема й на білих речах. Для цього вам необхідно дві столові ложки соди розмішати з двома ложками води до утворення кашоподібної речовини. Цю суміш нанесіть на пляму та протріть щіткою. Дайте соді з усім розібратися протягом 1,5-2 годин, а потім виперіть елемент одягу.

Третій лайфхак

Для шовкових тканин перекис водню стане тим, що треба. Для цього пляму варто намочити мильним розчином. Після – нанесіть на неї суміш, у яку входить 10 мл перекис на 100 мл води. Потім річ слід промити та знову занурити в розчин. Тільки вже в інший — одну чайну ложку лимонної кислоти додайте в склянку води.

Четвертий лайфхак

Сіль чудово допоможе позбутися плям з шовкових, лляних та бавовняних тканин. Для цього до склянки теплої води додайте 1 ст. л. солі та розмішайте. Намочіть цією водою брудну ділянку на одязі та залиште елемент одягу на дві години. Потім виперіть.

П’ятий лайфхак

Однак, у солі є незамінний помічник — нашатирний спирт. Він лише посилює її дію. Принцип роботи ідентичний до попереднього. Лише варто до тієї суміші в цьому випадку додати 1 ч. л. нашатирного спирту. Тільки тоді річ замочуємо лише на пів години.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини