Як відмити решітку на газовій плиті від жиру і нагару: позбутися допоможе простий лайфхак

З цією проблемою на всі 100% зустрічалася кожна - жир на решітках кухонної плити. Якщо саму поверхню плити відмити дуже просто, то жир на решітках - справжня проблема.

Коли ми готуємо на кухні черговий кулінарний шедевр, на наші кухонні решітки потрапляє жир, частинки їжі та багато іншого. Якщо ми відразу не будемо його прибрати, то ця вся суміш бруду збиратиметься там місяцями, а потім це дуже важко відмити. Що ж робити, якщо вирішили взятися за прибирання кухні, а решітки плачуть про допомогу?

Підтримуйте чистоту решітки постійно
Підтримуйте чистоту решітки постійно

Прості та дешеві способи очищення

  • Нашатирний спирт. Це чи не найпопулярніший спосіб для очищення решітки від бруду та жиру. Вам не знадобиться багато зусиль. Для очищення покладіть решітки на пласку поверхність, але обов’язкового застеліть її пакетом. Візьміть баночку з розпилювачем, залийте туди спиртовий розчин і прискайте на решітки. Переверніть і повторіть те саме. Після цього, залиште на декілька годин у пакеті, а потім змийте губкою, попередньо промочену у теплу воду. Обов’язково, щоб вода була теплою.
  • Сода. Перемішайте соду з водою, щоб утворилася густа маса і покрийте забруднену поверхню. Залиште на декілька годин, а потім змийте теплою водою.
  • Оцет. Тут все працює за таким ж принципом, як і з спиртом, але не запшикуємо, а заливаємо оцтом. Так само на декілька годин заливаємо і промиваємо водою.
  • Господарське мило. Для цього потрібно натерти брусочок мила на тертці, розчинити у гарячій воді і покласти туди на добу рещітки. Промити губкою і теплою водою.
  • Гірчичний порошок. Цей спосіб також простенький. Потрібно змішати порошок з водою, розтерти по забрудненій решітці, залишити на дві або три години і в кінці змити все теплою водою. Для ефективності візьміть губку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини