У чому замочити одяг з секонд-хенду, щоб усунути характерний запах: ці засоби є у кожного

Одяг із секонд-хендів — це чудовий та бюджетний варіант. За невелику суму ви можете придбати навіть брендові речі. Єдиним недоліком є те, що це був чийсь одяг. А, отже, запах попереднього власника міг зберегтися. Як його позбутися?

Українці часто для покупок нового одягу обирають не мас-маркети чи брендові магазини, а звичайний та традиційний секонд-хенд. Якщо знайти гарний магазин та знати у який день слід прийти, то можна знайти чудові речі, які можна придбати за дуже низькою ціною. Тим паче асортимент таких магазинів значно цікавіший, ніж те, що ви можете побачити в торговельному центрі.

Єдиним недоліком такого доступного одягу, який купляють навіть зірки, є те, що ці речі раніше належали комусь іншому. Так, могла зберегтись якась плямка чи неохайна маленька дірочка, через які ви вже не зможете придбати те, що вам сподобалось.

Однак, також значним недоліком такого одягу є його запах. Певно усім відома фраза “пахне, як із секонд-хенду”. Проте, професійні господині розкрили таємниці, як можна позбутися такого аромату за допомогою підручних засобів, що є у кожного вдома.

На секонд-хенді можна знайти саме ту річ, але над нею доведеться трохи попрацювати
На секонд-хенді можна знайти саме ту річ, але над нею доведеться трохи попрацювати

Нашатирний спирт

Замочіть одяг із секонд-хенду в розчині, де у п’яти літрах води розчинили дві столові ложки нашатирю. Якщо речі тонкі, то вистачить 2-ох годин, якщо це джинсова тканина, светри, верхній одяг та вироби з будь-якої шкіри — замочіть на 6-7 годин. Потім виперіть речі. За потреби процедуру можна повторити.

Такий варіант чудово позбавить речі не тільки характерного запаху, а й залишків хімікатів.

Обробка парою

Також позбутися запаху вам може допомогти звичайна праска. Просто випрасуйте речі.

Зверніть увагу, що робити це треба в респіраторі, бо запах під час процедури може посилитись.

Непрмємний запах - не прична відмовлятися від речей з секонду
Неприємний запах – це не причина відмовлятися від речей з секонду

Оцет із сіллю чи содою

Також речі з секонд-хенду можна замочити в розчині з теплої води, до якої додали оцет, соду чи сіль. Пропорції обирайте такі, які вважаєте за потрібне.

Сорбенти

Якщо куплену річ ви не можете попрати з певних причин, то позбутися запаху вам також допоможуть сорбенти: сіль, активоване вугілля, чайні пакетики чи ароматизовані таблетки. Покладіть річ у пакет, додайте туди сорбенти, покладіть одяг та залиште це так на добу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини