Секретний лайфхак: як правильно варити яйця, щоб вони легко чистилися і білок не приставав до шкарлупи

Часто, коли ми варимо яйця, то намагаємось використати безліч різних способів, аби максимум яйця не залишилось на шкаралупі. Є дієвий лайфхак, який вам допоможе.

Яйця — один із найпоширеніших продуктів, який ми використовуємо для приготування різноманітних страв. І навіть, попри зростання вартості на яйця ми не можемо відмовити собі та не придбати цей товар, аби не приготувати ранкову яєчню чи зробити один з улюблених салатів перед приходом гостей.

Проте, якщо для деяких страв досить просто посмажити яйце, що не забирає багато часу та зусиль, то переважно все ж такий цей продукт доводиться варити, аби ваш салат, рулет чи будь-яка інша страва не просто була смачною, а й поживною та насиченою.

Тоді ми стикаємося з одним неприємним моментом. Після того, як яйця зварились, їх треба відділити від шкаралупи. І часто після цього моменту, вони не виглядають глянцевими, як у рекламі чи деінде, адже завжди знайдеться частинка білка, яка схопиться за шкаралупу та не захоче її віддавати, попри все.

Проте, професійні кулінари розповіли дієвий лайфхак, що використовують і самі, коли чистять варені яйця від шкаралупи.

Як варити яйця так, аби білок не залишався на шкаралупі?
Як варити яйця так, аби білок не залишався на шкаралупі?

Як правильно відділити шкаралупу від варених яєць?

Є поширена порада, що необхідно використати сіль, аби шкаралупа легко відставала від яйця, а воно зберегло свій цілісний та гладенький вигляд. Проте, це може й не спрацювати, як слід.

Річ у тому, що тоді сіль під час варіння не завжди потрапляє під тверду оболонку яйця у достатній кількості, і є висока імовірність, що цей лайфхак не спрацює. Однак маємо дещо краще.

Професійні кулінари радять звернути увагу на температуру води та яйця. Виявляється, кидати яйця у холодну воду і ставити їх варитися на плиту не можна. Аби шкаралупа легше та краще відділилася від продукту, його варто кидати у підсолену воду, яка вже закипіла.

Також, аби оболонка яйця не лопнула відразу, перед тим, як кидати його в киплячу воду, дістаньте продукт з холодильника та дайте йому нагрітися до температури кімнати.

Однак, коли яйця зварилися, не поспішайте їх одразу діставати та очищати. Спершу злийте гарячу воду, після чого потрусіть каструлю, аби на шкаралупі виникли тріщини. Потім у каструлю налийте холодну воду та залиште яйця охолоджуватись. Тоді через тріщини вода проникне швидше та краще, завдяки чому білок не буде чіплятися до шкаралупи.

Зверніть увагу, що дуже свіжі яйця будуть погано чиститися.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини