Чим годувати курей взимку, щоб вони добре неслися і легше перенесли зиму: найкращі поради

Фермери розповіли, чим потрібно годувати курей взимку, щоб забезпечити їм спокійне та легке зимування, а також зробити так, щоб вони добре неслися.

З приходом зими тваринам стає важко, тому що зникає вся зелень, якою можна харчуватися. Птиці дуже часто хворіють та помирають, починають гірше нестися. Ті кури, які є власністю птахофабрик, мають доступ до опалення та харчування, але звичайна українська родина не завжди може собі дозволити опалення курника. Дотримуйтеся декількох порад, чим кормити кур, щоб вони легше зиму переносили і добре неслися весь цей період.

Додайте зелені або інших добавок
Додайте зелені або інших добавок

Як годувати курей

  • Щоб кури несли більше яєць, до звичного корму додайте білок. Це може бути борошно або дрібна яєчна шкарпупа. Важливо додавання білку, якщо вам необхідно вивести домашніх курчаток.
  • Розкладіть у курнику листи капусти, щоб кури мали змогу його клювати. Також рекомендується додати до корму овочі: кабачок, гарбузи, морква або відварена картопля. Кури по-особливому страждають від нестачі відманімів, а ці продукти компенсують їхню відсутність.
  • Молоді та бройлерні кури не обійдуться без такої добавки як ракушняк. Це дуже добре вплине на їхнє самопочуття та зимування стане не таким стресовим і складним.
  • Якщо ваші кури часто хворіють, худнуть або просто погано себе почувають, придбайте у магазині мінеральні добавки до корму, що приведуть ваших кур до нормального стану. Якщо немає можливості завітати до магазину, додайте до корму шматочки крейди.
  • Якщо ви з літа засушували кропиву та іншу зелень, то вона дуже знанобиться для добавок. Подрібнену зелень перемішайте з кормом для кур і починайте вводити таку добавку в постійний раціон ваших птиць. Кури почнуть краще нестися.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини