Цей лайфхак врятує вас не один раз: як прибрати запах зі взуття за допомогою простих інгредієнтів

Після довгого носіння взуття ми зіштовхуємося з неприємним запахом, що виникає всередині улюбленої пари та передається на шкарпетки. Розповідаємо дієві способи, як позбутися цього.

Неприємний запах, що виникає після довгого носіння взуття, зовсім не радує. Особливо, коли він передається на шкарпетки та ноги, а після того, як знімаєш взуття, кімнатою починає ширитись не дуже приємний запах.

Аби уникнути таких неприємних ситуацій та не задумуватись ходити по будинку гостей взутим, ми підготували для вас 4 дієвих лайфхаки, що розв’яжуть цю проблему. Тим паче вам знадобляться інгредієнти, які мають бути на вашій кухні.

Використайте сіль

Це один з найбільш ефективних методів, адже сіль відмінно вбирає вологу, знищуючи бактерії.

Перед тим, як класти сіль, дайте взуттю просохнути та дістаньте устілки. Спецію можна насипати шаром у взуття чи, аби потім маленькі часточки вам не докучали під час носіння, покласти її у мішечок чи шкарпетку та помістити в такому вигляді у взуття. Залиште її розбиратися з неприємним запахом на ніч.

Цей лайфхак можна повторювати за потреби та іноді робити ванни для ніг з солі чи соди.

Ці поради допоможуть вам побутися неприємного запаху легко та швидко
Ці поради допоможуть вам позбутися неприємного запаху легко та швидко

Хлоргексидин допоможе вам

Аптечний антисептик хлоргексидин також може позбавити ваше взуття неприємного запаху. Нанесіть його за допомогою вати чи ватного диска на черевики ззовні. Тоді покладіть оброблене взуття у пакет, який міцно зав’язали, на декілька годин, після чого просушіть його на відкритому повітрі.

Як позбавитися запаху на хутрі взуття?

Зимове взуття, особливо з синтетичним хутром всередині, дуже часто набуває неприємного запаху, адже в ньому за сезон проходить дуже багато бактерій. Тому за такими черевиками потрібен ретельніший догляд.

Необхідно завжди сушити взуття. У цьому вам допоможуть спеціальні прилади чи зім’ятий шматок паперу. А хутро варто обробляти антисептиками та навіть використати щось для аромату (ароматичні масла, пакетик чаю чи покласти мелену каву під устілку).

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини