Правила прання пуховика в пральній машині: як правильно прати верхній одяг, щоб пух не збився разом

Після того, як придбали пуховик, то довго думаємо про те, як же його правильно прати. Не раз чули, що після неправильного прання пуховики псуються і втрачають свій вигляд.

Всередині справжньго пуховика повинен знаходитися пух. Неважливо, чий він: гусячий, лебединий чи будь-який інший. Дуже часто пуховики мають наповнення пуха та пера, для цього на етикетці існують спеціальні позначки. Саме такі пуховики вимагають до себе особливого прання. Сьогодні ви дізнаєтеся, як випрати пуховик у пральній машині та в домашніх умовах.

Які є пуховики

Не лише пуховики з пухом вимагають до себе дбайливого прання, але й з штучними наповнювачами, тому для таких типів верхнього одягу наступні поради також будуть актуальними, обов’язково прислухайтеся.

  • Пуховик з бавовни;
  • Вовни;
  • Поліестру;
  • Полотно волокна;
  • Fiberteck.
Як прати пуховик у пралці
Як прати пуховик у пралці

Пуховик має одну дуже велику негативну рису – накопичує всередині себе пил, від якого не так просто позбавитися. Перед пранням потрібно дотриматись головних правил:

  1. Пуховик не можна прати з будь-якими іншими елементами одяну, або з ще одним пуховиком. Він повинен бути під час прання один.
  2. Виставте правильну температуру, вона повинна бути 30 градусів.
  3. Прання має відбуватися на делікатному режимі вашої пральної машини.
  4. Для того, щоб зовнішній вигляд пуховика не було зіпсовано, його потрібно вивернути. Це робиться для того, щоб пір’я, яке може вилізти з рукавів або основи не псувало вигляд вашого одягу.
  5. Після того, як ви вивернули пухрвик, закрийте всі застібки та ґудзики.
  6. Коли прання закінчилось, поставте на віджим на самих маленьких оборотах.
  7. Не використовуйте для прання порошок, підходять лише рідкі засоби для прання і обов’язкового використайте кондиціонер.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини