Що робити, якщо набрид неприємний запах вдома: робимо освіжувач повітря в домашніх умовах

Приготування економного та натурального освіжувача повітря не займає багато часу. Все, що вам знадобиться - ваші руки, хороший настрій і трішки вільного часу.

Купуючи в магазині освіжувач повітря, ви не можете вгадати ,який там буде запах, особливо, якщо немає можливості перевірити його безпосередньо у магазині. Такі освіжувачі повітря часто мають однаковий запах і не відповідають вашим очікуванням. Мало того, вони швидко закінчуються і є абсолютно не економним варіантом.

Роблячи освіжувач повітря своїми руками, ви можете зробити його з таким ароматом, який буде подобатись саме вам, а також постійно його оновлювати без потреби виходити в магазин. Практично всі складники домашнього освіжувача повітря є натуральними, тому це також плюс того, аби зробити його своїми руками. Такі освіжувачі повітря не несуть шкоди хатнім тваринам та дітям, тому що не викликає алергічних реакцій.

Як зробити освіжувач повітря в домашніх умовах
Як зробити освіжувач повітря в домашніх умовах

Як приготувати освіжувач повітря

  • Аерозольний. Для цього вам знадобиться один пульверизатор, ефірна олія з будь-яким вашим улюбленим запахом і лимонний рік. Додаємо декілька крапель олії до води, сік з одного лимону і готово. Можна розпилювати по квартирі або в туалеті.
  • Гелевий. Для такого освіжувача вам знадобиться 15 грамів желатину, кілька крапель ефірного масла, засушені квіти і фрукти. Розведіть желатин у склянці і додайте всі складники. Після застигання поставте освіжувач в один з куточків вашого помешкання.
  • Саше. Для цього вам знадобиться щільний тканинний мішечок, кава в зернах і лаванда, але можна обійтися без неї. Обсмажте на пательні кавові зернятка, і помістіть в мішечок.
  • Дифузор. Для цього освіжувача потрібно витратити трішки більше часу. Візьміть якусь ємність з вузьким верхом, ефірне масло, горілку або мінеральну олію і палички бамбуку або очерету. Розмішайте 2 чайні ложки горілки з водою, додайте 10 крапель ефірного масла і вставте палички.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини