Що робити, якщо дерев’яні прибори і кухонна дошка почорніли та набралися плісняви: стануть як новенькі

Ми часто бачимо, що наше кухонне приладдя, що зроблене з дерева, має здатність чорніти в деяких місцях та покривається пліснявою. Сьогодні ви дізнаєтеся, як цьому запобігти.

В кожного вдома точно є дерев’яна кухонна дошка, лопатка для перемішування та інші прибори, зроблені з дерева. Зараз можна обрати собі дошку на будь-який колір та смак, але великим попитом користуються дерев’яні дошки. Не рідко господині починають ромічати, що після тривалого користування таким кухонним приладдям, в певних частинах з’являються чорні плями. Ці чорни плями ніщо інакше, як пліснява. Багато жінок такі дошки та прибори відправляють на смітник, але їм можна дати друге життя.

Як очистити дошку та прибори

Як очистити кухонну дошку від плісняви
Як очистити кухонну дошку від плісняви

Для того, щоб на вашій дошці та приборах не було таких плям, потрібно помити їх теплою водою для того, щоб там не було залишків їжі. Далі візьміть соду та добряче обсипте в тих місцях, де ви бачите яскраво виражені чорні плями і потріть губкою з жорсткої сторони. Після цього занурте дерев’яне приладдя в раковину з оцтом на 20 хвилин. Будете обережні і краще одягніть рукавички, коли будете їх діставати, бо після оцту необхідно добряче промити все під водою.

Експерти рекомендують мати вдома одразу декілька дошок, щоб термін придатності був довшим, а чорні плями перестали вас турбувати. Дошки мають бути для:

  • риби та м’яса;
  • овочів та фруктів;
  • для хліба і будь-яких кондитерських виробів.

Якщо у вас всього одна або дві дошки і вам не зручно використовувати кожну окремо під час приготування їжі, не забувайте ретельно промивати дошку перед використанням нового продукту. Наприклад, якщо ви різали куряче філе, а після цього хочете нарізати помідор, помийте і дошку, і ніж.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини