ТОП-5 найкращих сортів огірків, які швидко дають врожай: поради по вирощуванню у відкритому грунті і в теплиці

Огірки так полюбилися українцям, але добрий плід не так просто виростити. Дізнайтеся, які сорти вам принесуть найбільший врожай та виростуть на будь-якому городі.

Ці зелені, трохи колючі плоди були відомі людству ще 6 тисяч років тому. Багато хто вважає, що в Україну їх привезли греки, яким так полюбилося Північне Причорномор’я. Найвідомішими огірками у нас вважаються консервовані ніжинські, яким, до речі, у 2005-му році поставили навіть пам’ятник.

ТОП-5 найкращих сортів огірків

Та не всім вдається виростити гарний врожай, адже ця городина може бути дуже і дуже вередливою. Проте, у мережі аграрії виділили 5 кращих сортів, які виростуть навіть під самим спекотним сонечком.

Абсолютним фаворитом є “Гектор F1”, плоди якого виростають до 12 сантиметрів у довжину. Цьому гібриду не страшне похолодання, рясна посадка. Перший врожай можна збирати за 28-34 дні після посадки.

Найпростіший у вирощуванні огірок — це “Аристократ F1”. Квіти самозапилюються, а кущі не бояться ні посухи, ні хвороб. За 35 днів після висадки можна вже збирати плоди.

ТОП-5 найкращих сортів огірків

Відмінно переносить заморозки та посуху “Амур F1”. Корнішони такого сорту дрібні, але з солодким присмаком. Цей сорт вважається універсальним: можна консервувати, а також додавати у салати. Виростають вони за 40-44 дня від моменту висадки у ґрунт.

Рекомендують до висадки “Барвіну F1”. Родить рясно, як і попередній сорт на 40 день. Гібрид нечутливий навіть до затінку і засолення грунту. Чудово росте в контейнерах.

Ну, а найнадійнішим видом огірків вважається “Еколь F1”. Він відмінно підходить для раннього, класичного та пізнього посіву. Він генетично позбавлений гіркоти, а тому став улюбленцем всіх кухарів. Кущі добре родять та не бояться шкідників, хвороб.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини